01.07.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “BU BÖYLE GİTMEYECEK, DISLIKE’LAR İLK SEÇİMDE OYA DÖNÜŞECEK”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.” açıklamasına tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, “Dislike bombardımanına kadar gençlere şirin görünmeye çalışanlar, sevilmediklerini ve böyle giderse hiç sevilmeyeceklerini gördükleri anda sosyal medyayı kapatmaya giriştiler. Medyayı baskı altına aldınız, gençler televizyon açmamaya, gazete almamaya başladı. ‘Düşünmeyin, konuşmayın’ dediniz, gençler daha fazla konuşmaya başladı. Kimlik politikalarıyla toplumu kutuplaştırdınız ve bilin bakalım ne oldu? Çatıştırdığınız kimlikler gençlerin umrunda bile değil.” dedi.
Gökçen, “Gençler özgür bir yaşam, güvenceli bir iş, hayal kurabilecekleri bir ülke istiyor. Gençler iş istedikçe genç işsizliğinde rekorlar kırdınız. Gençler ‘borçlarımız silinsin’ dediğinde milyarderlere verdiğiniz parayı onlardan esirgediniz. Gençler ‘liyakat’ dedikçe torpili iyice yerleştirdiniz. Gençler ‘özgürlük’ dedikçe cevabınız sansürden başka bir şey değildi. Bu böyle gitmeyecek, dislike’lar ilk seçimde oya dönüşecek.” ifadelerini kullandı.
Gökçen, “Toplumun yarısı gençlerden oluşuyor. Gençler onlara uzun uzun hikaye anlatan, özgürlükleri kısıtlayan siyasetçi istemiyor. Fakat saraydakiler halktan o kadar koptular ki bu gerçeği görmek yerine baskıyla ele geçirme yönteminde ısrar ediyorlar. Ve belki de en vahimi, Cumhurbaşkanı’nın ona bu gerçekleri söyleyecek ve onu kendine getirecek bir tek gerçek dostu bile yok.” dedi. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler