09.05.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: SİLİVRİ’DEKİ HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ ARASINDA İKİNCİ KORONAVİRÜS VAKASI

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen Silivri cezaevinde yatmakta olan harp okulu öğrencileri arasında koronavirüs tespit edilen 2. Vaka hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Gökçen “Silivri Cezaevi’nde bulunan harp okulu öğrencisi Enes Karaduran’ın koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırılmasının ardından aynı koğuşta kalan bir başka harp okulu öğrencisinin daha koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Bu durumda Silivri Cezaevinde bulunan harp okulu öğrencileri arasında ikinci koronavirüs vakası tespit edilmiş oldu. Enes Karaduran hastanede tedavi altındayken pozitif çıkan harp okulu öğrencisi ikinci hastanın cezaevinde tedavi edildiği bilgisini edindik.” dedi
İkinci vakanın da ilk vaka ile aynı koğuşta kaldığına dikkat çeken Gökçen virüsün cezaevi geneline yayılma ihtimali üzerinde durarak “Testleri pozitif çıkan harp okulu öğrencileri ile aynı koğuşta kalan başkaları da virüs şüphesi taşıyorlar. Aileler endişe içerisindeler ve virüsün nasıl bulaştığı sorusu hala cevapsız. Virüsün başka koğuşlara hatta cezaevi geneline yayılmasının önüne geçmek için bir an önce cezaevinde gerekli dezenfekte işlemleri yapılmalı, maske eldiven dağıtımı yapıldığından emin olunmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Gökçen “Unutulmamalı ki yıllarca devlet içindeki FETÖ yapılanmasına göz yumanlar, hatta “ne istediniz de vermedik” diyerek desteklediğini itiraf edenler, darbe girişiminin sorumlusu olarak gencecik harp okulu öğrencilerini görüyor. Harp okulu öğrencilerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları yağdırılırken FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına dair tüm taleplerimiz reddediliyor. TBMM Darbe Araştırma Komisyonu raporu hala açıklanmazken harp okulu öğrencisi cezaevinde koronavirüse yakalanıyor. Enes Karaduran hastanedeyken aileye telefon görüşmesi yapılamayacağı söyleniyor. Halen cezaevinde bulunan diğer mahkumlar telefon görüşü yapabiliyorken ailesi, Karaduran’ın sağlık durumu hakkında endişeli. Aile, virüse yakalanan çocuklarının telefonda sesini duymak istiyor. Bu talep bir an önce karşılanmalıdır. Cezaevine virüsün nasıl bulaştığı konusu bir an önce aydınlatılarak hasta ile temas halinde olan herkesin sağlık durumu yakından takip edilmelidir. Cezaevi dezenfekte edilerek maske ve eldiven dağıtımının yapıldığından emin olunmalıdır. Cezaevindeki harp okulu öğrencilerin canını korumak devletin sorumluluğudur.” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler