22.09.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: GRİP MEVSİMİ GELDİ AMA RİSKLİ GRUPLARA AŞI UYGULANAMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Bakanlığın hangi yaş ve riskli gruplara verileceğini belirlenmediği için gelen grip aşılarının da depolarda beklediğini ifade ederek, “Grip mevsimi geldi ama 65 yaş üstü ve riskli gruplara yine aşı yapılamıyor. Bakanlık öncelikli grubu açıklamadığı için eldeki aşılar da vurulamıyor, depolarda bekliyor. Aşı için geç kalınıyor” dedi.
CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamayla, geçen sene de tüm uyarılara rağmen Bakanlığın gerekli girişimleri yapmadığı için grip aşısı sorunu yaşandığını hatırlatarak, “Grip aşısı pandemi nedeniyle daha da önemli ancak gelen aşılar da Bakanlık öncelik sıralaması yapmadığı için SGK ödeme listesine alınamıyor ve kullanılamıyor” diye konuştu.
SGK ödeme listesine alın
“Bakanlık risk grupları ile yaş gruplarını belirlemediği için ödeme listesine alınmayan grip aşıları, en kritik durumdaki yurttaşlarımıza uygulanamıyor. Uzmanlar eğer yaygın grip aşısı uygulamada geç kalırsak Covid’le birlikte grip tablosunun çok ölümcül sonuçları olacağını defalarca ifade ettiler” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi, grip aşısının SGK ödeme listesine alınması çağrısında bulundu.
En az 10 milyon aşı gerekiyor
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ülkemizde en az 10 milyon grip aşısına ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, “Geçen sene bu rakamın anca 4’te birini karşılayabildi Bakanlık. Bu senede hala ne kadar aşı anlaşması yapıldığı açıklanmadı. SGK ödeme listesine de alınmadığı için grip aşısı ancak eczanelerden 85 TL karşılığında alınabiliyor. Parası olana aşı mantığı ile salgınla mücadele edilemez” açıklamasını yaptı.