01.04.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ, TRT'NİN HAREMLİK SELAMLIK SINAVINI GÜNDEME TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi TRT’nin kurum içi sınavını harem- selamlık yaptığını ortaya çıkararak, “bin 260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı. TRT yöneticileri, anayasamızın laiklik ilkesini çiğneyerek açıkça suç işlemiştir. TRT yöneticilerinin hesap vermesi için bütün yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 27 Mart 2021 Cumartesi günü Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde TRT kurum içi sınavında kadın ve erkek personelin ayrı salonlarda sınava alındığını açıklayarak, “AKP Kongrelerinde gördüğümüz harem- selamlık uygulamaların kamusal yayıncılık yapmak için kurulmuş TRT’nin sınavında olması kabul edilemez! Bu uygulama Anayasamıza açıkça aykırıdır. Anayasal suç işleyenlerin haklarında yasal işlem yapılmasını, bu kararın altında imzaları olanlara idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz” dedi.
CHP’li Akkuş İlgezdi TRT’nin bütün yurttaşların vergileriyle yayın yapan ve anayasal bir kurum olduğunu kaydederek, “bin 260 kadın ve erkeğin ayrı salonlarda, harem- selamlık sınava alınması kabul edilemez. TRT anayasaya bağlı olmak zorundadır!” diye konuştu.
Amaç laikliği yok etmek mi?
Harem selamlık sınav ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “TRT yöneticileri bu gücü ‘yeni anayasa’ tartışmasından alıyor. Anlaşılan o ki yeni anayasa metni çoktan hazırlanmış ve laiklik ilkesi de çıkarılmış! Niyetinizi biliyoruz; Atatürkçü devlet anlayışının temeli olan laikliği tartışmaya açarak, cumhuriyeti de tartışmaya açmak istiyorsunuz! İzin vermeyeceğiz” diye konuştu.
TRT’nin harem- selamlık sınavını Meclis gündemine de taşıyan Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Anayasal suç işleyen TRT yöneticilerine yasal işlem yapılacak mıdır?” diye sordu. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler