03.05.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: TURİZM İÇİN ÜLKEMİZİN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yeni varyantların sürekli ortaya çıktığı ve ülkemizde yayıldığını hatırlatarak, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 15 Mayıs’tan itibaren ülkemize girişlerde 16 ülkeden PCR Testi istenmeyeceğini açıkladı. Turizm için ülkemizin sağlığı tehlikeye atılıyor. Salgın sona ersin diye halkımızı gelir güvencesi bile olmadan evlere kapatanlar, 16 ülkeden gelecek turistler için PCR testi bile istemiyor. Bu anlayışla, turizm sezonunda ülkemiz yeni ve önlenemez bir salgın patlamasına tanık olacaktır” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün resmi yazısında, ‘Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesi’ ifadelerinin yer aldığını belirterek, durumu Meclis Gündemine taşıdı.
CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, turizmin önemli olduğunu vurgulayarak, “Turizm ülkemizin için hayati bir sektör, yaşamalı. Ama gelecek turistlere PCR testi yapmamak kendi haklını riske atmaktır. Turizm için gerekli önlemleri alıp turistlerin PCR testi ile ülkeye girişlerinin sağlanmasında ne sakınca var?” dedi.
CHP’li Akkuş İlgezdi, 15 Mayıs’tan sonra ülkemize gelecek Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya vatandaşlarının ülkemize covid-19 getirmeyeceğinin bir garantisi mi var da PCR testi yapmıyorsunuz?” diye sordu.
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, alınan kararın ülkemizin sağlığını tehlikeye attığını bir kez daha vurgulayarak, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün kararı ile 15 Mayıs’tan sonra dünyada görülen tüm varyantların ülkemize daha kolay girme riski ile karşı karşıya kalıyoruz. Turist gelsin diye kendi halkının sağlığını tehlikeye atan başka bir ülke yok” açıklamasında bulundu.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler