07.11.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACA: KORKU DEĞİL CESARET KAZANDI, PAKİZE ANNE BERAAT ETTİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACA:
-"KORKU DEĞİL CESARET KAZANDI, PAKİZE ANNE BERAAT ETTİ"
"BİR ŞEHİT ANNESİNİ MAHKEME SALONLARINDA SANIK SANDALYESİNE OTURTANLAR İSE MAHKUM OLDU!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 2017 yılında yaptığı konuşma gerekçesiyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba’nın duruşmasına katıldı. Hakim karşısına çıkarılan şehit annesi Pakize Akbaba duruşma öncesinde kendine destek veren, sesini duyuran herkese teşekkür etti, “Bizim adımız vatan, soyadımız şehit. Bu Türkiye’nin davasıdır. Bir şehit anasının hakim karşısına çıkarılması ne dünya tarihinde ne de Türkiye tarihinde var. Bunu bana yapanlar utansın, vicdanları sızlasın. Susmadım, bundan sonra da susmayacağım” diye konuştu.

“BİZİM ADIMIZ VATAN, SOYADIMIZ ŞEHİT”
Ankara Adliyesi’nde görülen dava öncesinde Pakize Anneye destek için yanında yer alan ve davayı takip eden CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca şu değerlendirmelerde bulundu:“ Cumhurbaşkanının, Şehit annemizi kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Savcılığa şikayet etmesi, toplumun vicdanını kanattı. Dava sonucunda, Pakize Akbaba beraat etti ama onu mahkeme koridorlarına gönderenler, toplum vicdanı tarafından mahkum edildi. Bugüne kadar siyasi parti genel başkanlarının, Cumhurbaşkanlarının kendilerine yönelik hakaret edildiği gerekçesiyle yurttaşlar için açtıkları dava yüzlü rakamlarda iken AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 17.406 kişi hakkında şikayetçi olduğu belirtiliyor. Umarım sudan sebeplerle haklarında dava açtıkları binlerce yurttaşımız için bu yanlıştan dönmeleri mümkün olur.”

PAKİZE ANNE TÜRKİYE’DİR, YALNIZ DEĞİLDİR
Duruşma sonrası Pakize Anneyle birlikte basın açıklamasına katılan CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: “Bu davadan, toplumun, kamuoyunun hassasiyetleri sayesinde vazgeçmek zorunda kaldılar. Pakize Anne hepimizin onuru, şehit evladımızın bizlere emaneti… Sanık sandalyesine oturtulması; bir hukukçu olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak da bizim vicdanlarımızı sızlattı. Bu ülkeye dair kimin konuşma hakkı var derseniz en çok evladını bu topraklar için şehit veren Pakize annenin hakkıdır. Pakize Anne de, düşündüğünü cesurca ifade eden yurttaşlarımız da yalnız değildir.”