17.06.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACA: "TARIM GİRDİLERİNDE ÖTV KALKSIN" TEKLİFİMİZ REDDEDİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarımsal ürünlerde ve hayvancılıkta kullanılan girdilerde (mazot, gübre, tohum, ilaç, yem vb.) ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu, "Çiftçimiz üretirse, çiftçimiz kazanır, çiftçimiz kazanırsa her birimiz kazanırız." dedi.
 
PIRLANTADA ÖTV YOKSA ÇİFTÇİNİN MAZOTUNDA NEDEN ÖTV VAR?
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarım girdilerinde ÖTV olmasını eleştirerek ‘Mücevher ve pırlantada ÖTV yoksa çiftçinin kullandığı gübrede neden ÖTV var? Yatta kullanılan mazotta ÖTV yoksa çiftçinin kullandığı traktöre koyduğu mazotta neden ÖTV var?’ diye sordu. Gülizar Biçer Karaca TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada tarım alanlarındaki azalmaya, üretimden vazgeçen çiftçi sayısına dikkat çekti. Çiftçinin Tarım Kanunu’na göre devletten 175 Milyar TL alacaklı olduğunu belirtti. ‘2020'nin ilk 5 ayında bir avuç faiz lobisine 65 milyar lira para ödeyebiliyorsak çiftçimizin mazotundan, gübresinden, ilacından ÖTV kaldırılabilir. Yandaşlara 80 milyar lirayı geçen bir garanti ödemesi bu bütçeden ödenebiliyorsa o zaman çiftçimizin de mazotundan, gübresinden ÖTV kaldırılabilir.’ dedi.
 
ARPALIK A.Ş’DEN KESİLECEK PARALARLA ÇİFTÇİNİN BORCU ÖDENİR!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ülkemizde kaynak sorunu olmadığını, önemli olanın kaynakların kimin için nasıl kullanılacağı olduğunu dile getirdi.’18 yıl önce kurulan Arpalık Aile Şirketinden kesilecek paralarla çiftçimizin hem alacağı olan 175 milyar lira destek ödenir, kanuni hakları ödenir hem de çiftçimizin kullandığı mazottan, elektrikten, gübreden, tohumdan ve çiftçimizin ana ham madde olarak kullandığı bütün değerlerden ÖTV'yi kaldırırsanız çiftçimiz üretir.’ dedi. 
 
3 MASKE DAĞITAMAMANIN AYIBINI ÖRTEMEYECEKSİNİZ!
TBMM kürsüsünden tüm milletvekillerine çağrı yapan Gülizar Biçer Karaca ‘Bu kanun teklifine bugün evet derseniz ne mi olacak? Belki kırk gün bakamadığınız vatandaşın sandıkta soracağı hesabı engelleyemeyeceksiniz. Üç maske dağıtamamanın ayıbını örtemeyeceksiniz ama çiftçimizden bir "Allah razı olsun" lafını duyacaksınız.’ dedi. Gülizar Biçer Karaca’nın tarım ve hayvancılıkta kullanılan girdilerinde ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler