30.01.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN: CHP’Lİ BELEDİYELER VARSA UMUT VAR

-"CHP’Lİ BELEDİYELERİN YÖNETTİĞİ İLÇELER 'İNSANİ GELİŞME' ZİRVESİNDE"
-"EN İYİ 34 İLÇENİN, 25’İ CHP YÖNETİMİNDE"
-“KARA PROPAGANDALAR BOŞA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR”
-“İKTİDAR BELEDİYELERİMİZİ ÖRNEK ALMALI”
-“YERELDEKİ BAŞARIYI TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ, BİZ HAZIRIZ SANDIĞI BEKLİYORUZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İnsani Gelişme Vakfı tarafından hazırlanan İnsani Gelişme Endeksi’ndeki en iyi 10 ilçenin ilk 9’unun CHP’li belediyeler tarafından yönetildiğini bildirdi. “Çok Yüksek İnsani Gelişme” performansı gösteren 34 ilçenin 25’inde de CHP’li belediyelerin olduğunu belirten Torun, “Belediyelerimizin, yerel seçim sonuçlarını içine sindiremeyen iktidarın, yalan ve iftiralara dayanan kara propagandalarını boşa çıkardığı, bilimsel araştırmalarla da tescillenmektedir. CHP’li belediyeler varsa, umut vardır” dedi. Torun, “İktidar, yerelde de geri kalan hizmetlerini, bir nebze geliştirebilmek için belediyelerimize saldırmak yerine, onları örnek almalıdır” ifadelerini kullandı.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde hazırlanan ve 188 ilçeyi kapsayan 2020 İnsani Gelişme Endeksi sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:
En iyi ilçelerin yüzde 73,5’i CHP’de
“Çalışmaya göre; Çok Yüksek İnsani Gelişme performansı gösteren 34 ilçenin 25’i CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Bir başka deyişle, Türkiye’nin birçok alandaki en iyi ilçelerinin yüzde 73,5’inde CHP’li belediyeler görev başındadır. Araştırmadaki en iyi 10 ilçenin ilk 9’unda da bizim belediyelerimiz bulunmaktadır. İNGEV’in 2017 raporuna göre en iyi ilçeler listesine giren CHP’li belediyelerin oranı yüzde 63,3 iken, bu oranın 2020’de yüzde 73,5’e yükselmesi de ayrıca gurur vericidir. Yerel seçimlerde kazandığımız İzmir’in Urla ilçesi de listede yer almıştır. Ancak Urla ilçemiz şu anda milletin iradesini hiçe sayan siyasi iktidarın atadığı kayyum tarafından yönetilmektedir. İNGEV, çalışmasında 9 alt endekse de yer vermiştir. Buna göre; Ekonomik Durum, Eğitim, Sağlık ve Belediye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endekslerindeki en iyi 5 ilçenin tamamı, Yönetişim-Saydamlık, Sosyal Kapsama, Sosyal Yaşam ve Belediye Çevresel Performans Endekslerindeki en iyi 5 ilçeden 4’ü, Belediye Ulaşım ve Erişilebilirlik Endeksi’ndeki en iyi 5 ilçeden 3’ünde bizim belediyelerimiz görev yapmaktadır.
“Kara propagandalar boşa çıkıyor”
Bu kapsamlı araştırma ortaya koymuştur ki; bizim belediyelerimiz tarafından yönetilen 25 ilçe, ülkemizin pek çok alandaki en iyi ilçeleri seviyesine yükselmiştir. Bizim belediyelerimiz, siyasi iktidarın kötü yönetimi altında soluğu kesilmeye çalışılan milletimizin rahat nefes aldığı alanlardır.Belediyelerimizin, yerel seçim sonuçlarını bir türlü içine sindiremeyen iktidarın, yalan ve iftiralara dayanan kara propagandalarını boşa çıkardığı, bilimsel araştırmalarla da tescillenmektedir.
”İktidar saldırmak yerine örnek almalı”
CHP’li belediyeler varsa, umut vardır. Ve onlar ne yaparsa yapsın umudu yok edemezler. Ülkemizi 18 yılın sonunda sorunlar yumağına çeviren bu iktidar, yerelde de geri kalan hizmetlerini, bir nebze geliştirebilmek için belediyelerimize saldırmak yerine, onları örnek almalıdır. En iyi ilçelerin neden sadece 8’inde, Adalet ve Kalkınma Partili belediyelerin olduğunu oturup düşünmelidir.
“Hazırız, sandığı bekliyoruz”
Belediyelerimiz, milletimizin güvenini boşa çıkarmadan durmadan dinlenmeden çalışmaya, tarih yazmaya devam edecek, halkımızın göğsünü kabartmayı sürdürecektir. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizde söz verdik. Milletimizin desteğiyle iktidara geldiğimizde yeni bir merkez-yerel dengesi kuracağız. İşte o zaman, bu iktidarın yarattığı tüm sorunları birer birer çözeceğiz. Yereldeki başarılı hizmetlerimizi tüm Türkiye’ye yaymak için geliyoruz. Biz hazırız, sandığı bekliyoruz.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler