18.03.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANAKKALE’DE DOĞDU”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Çanakkale Zaferi ulusumuzun bağımsızlık ve hürriyetini kazanmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Çanakkale Zaferi ile doğmuştur. Tarihimizin en şerefli sayfalarından biri bundan 105 yıl önce Çanakkale’de yazıldı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105.yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Genel Başkan Yardımcısı Torun şu ifadeleri kullandı:
“18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün cephede askerlerine, silah arkadaşlarına ‘Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ dediği zaferdir. Mustafa Kemal, bu emriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine ilk harcı koymuştur. Çünkü ülkenin dört bir yanından sevdiklerinden kopup gelen binlerce kahraman Mehmetçik, Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da bağımsızlığımızın temellerini atmışlardır. Bizlere bu güzel yurdu emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Biz Çanakkale ruhuyla Cumhuriyeti kurduk, demokrasimizi yerleştirdik ve geleceğe de bu ruha uygun birlik ve beraberlik adımlarıyla yürüyoruz. ”
Seyit Torun, “bugün de ülkemizin geleceği açısından, içinde bulunduğumuz karanlık günleri geride bırakabilmek adına Çanakkale’deki bu yüce ruhtan ilham alıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Torun, “105 yıl önce Çanakkale’de, etnik kökenleri, inançları, mezhepleri ne olursa olsun, vatanın dört bir yanından gelen şehitlerimiz, kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür” dedi.