03.04.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL ÇEVİKÖZ YAPTIĞI AÇIKLAMADA ULUSLARARASI SİYASETİN CHP’NİN YEREL SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADIĞINI İFADE ETTİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL ÇEVİKÖZ YAPTIĞI AÇIKLAMADA ULUSLARARASI SİYASETİN CHP’NİN YEREL SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADIĞINI İFADE ETTİ
Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz’ün açıklaması şöyle:
 “ULUSLARARASI SİYASET CHP’NİN YEREL SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara, İstanbul, İzmir ve bir çok ildeki seçim zaferi, uluslararası siyasi kurumların dikkatinden kaçmadı. Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala başta olmak üzere, Sosyal Demokrat Grup ile Avrupa Sosyalist Partisi (PES) CHP’ye tebriklerini iletti. Paris’in Sosyalist Partili Belediye Başkanı Anne Hidalgo yerel seçim tebriğini sosyal medyadan iletti. “Özellikle Ankara, Istanbul ve Izmir’in çoğulcu demokrasiye, adalete ve temel hak ve özgürlüklere inanan yeni Belediye Başkanlarını kutluyoruz.” dedi.
Sosyal Demokrat Grup (S&D), Türkiye'deki muhalefet partilerini Ankara ve İstanbul'u kazandıkları için tebrik etti.
Aynı zamanda, Avrupa Sosyalist ve Demokrat Partisi (PES) yeni seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem  İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı twitter hesaplarından tebrik etti.
PES’in twitter hesabında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye'de yerel seçimler, Erdoğan için bir başarısızlık örneği. Güçlü sonuçlar için arkadaşlarımız CHP ve liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyoruz.” Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik eden PES Yerel ise, İstanbul & Ankara'nın seçilmiş belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı kutlayıp desteklediklerini ve iktidar partisini Sn İmamoğlu'nun önde olduğu, YSK'nın açıkladığı, seçim sonuçlarına saygılı olmaya çağırdığını belirtti.
Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği tebrik mektubu:
“Değerli Yoldaş, Değerli Dost,
Büyük bir memnuniyetle, bu mektubu Türkiye'de dün yapılan yerel seçimlerde elde edilen muhteşem sonuçlar dolayısıyla Sizi ve CHP'yi kutlamak üzere yazıyorum. Başarınız küresel düzeydeki siyasi ailemiz için büyük bir gurur ve cesaret kaynağı olmuştur. %85'e yaklaşan yüksek düzey katılım oranı Türkiye halkının duruşunu ve seslerini duyurma isteğini göstermiş ve onların bu tutumları ertesinde Sizin ve CHP'nin halkın önceliklerini ve duygularını isabetle ifade ettiğinizin kanıtı haline gelmiştir. Yolunuza devam ederken ve bu başarı üzerine inşa ederken Sosyalist Enternasyonal'deki dostlarınızın ve yoldaşlarınızın tam desteği ve dayanışmasına sahipsiniz.
En iyi dileklerim ve selamlarımla.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler