31.03.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK: İSTANBUL’DA CHP ADAYI EKREM İMAMOĞLU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALACAK

Değerli basın mensupları, yavaş yavaş sonuçlar belirginleşmeye başladı. Önemli bir başarı kaydetmekte olduğumuz yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ama hala belli yerlerde verilerin açıklanmasıyla ilgili sıkıntılar var. Bunların başında İstanbul geliyor. Bizim elimizdeki verilere göre Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında önde gidiyor.
Tabi daha sayılacak, kesin bir şey söylemek mümkün değil ama bir yerde bu oy oranlarının televizyonlarda bakıyorum Anadolu Ajansı bir yerde taktı bıraktı, hiçbir şekilde oynamadan gidiyor. Sayın İmamoğlu’nun İstanbul’da yapmış olduğu açıklamalar doğrudur, biz de kendisinin Genel Merkez olarak arkasındayız.
İkincisi işler iyi gidiyor diye arkadaşlarımızın hiçbiri ıslak imzalı tutanakları almadan, bunları ilçelerine bırakmadan hiçbir şekilde sandıkların başından ayrılmamalı, çünkü daha seçim süreci henüz bitmemiştir.
Üçüncüsü, biraz önce Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanını dinledik, sonuçları kabul ettiğini; yani kazandıkları yerlerde kazandıklarını, kaybettikleri yerde kaybettiklerini, sonuçları kabul edecekleriyle ilgili bir açıklama yaptı ve öyle görünüyorum ki önümüzdeki günlerin baş gündeminin de ekonomi olacağını söyledi. Bu çerçevede yapılacakları takip edeceğiz.
Ama tekrar söylüyorum altını çiziyorum, önde gittiğimiz illerde dahi arkadaşlarımız tutanakları almadan lütfen sandıkları terk etmesinler. Müthiş bir disiplin içinde götürdüler, ben bütün örgütümü kutluyorum. Ama bunun sonunun getirilmesi lazım. Islak imzalı tutanakları alacaklar ilçelere teslim edecekler, ilçelerden de bu girilecek.
İstanbul’u takip ediyoruz. Islak imzalı tutanakların önemli bir kısmı elimizde ve manzara çok açık İstanbul’da öndeyiz. Onun için televizyonlar bunu göstermiyorlar çünkü Anadolu Ajansından alıyorlar verileri. Ama göreceksiniz İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacak.
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.