31.03.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK: SEÇMENLERİMİZ ENDİŞEYE KAPILMASIN, GEREKLİ MÜDAHALELERİ YAPIYORUZ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK:
SEÇMENLERİMİZ ENDİŞEYE KAPILMASIN, GEREKLİ MÜDAHALELERİ YAPIYORUZ
(31 MART 2019)
Her seçimde görmeye alışık olduğumuz filmi, tam bu seçimde de seyretmeye başlamıştık ki Yüksek Seçim Kurulu, anayasal bir kurum olan Yüksek Seçim Kurulu kendi vaaz ettiği kurallara aykırı olarak seçim yasağını delen bazı havuz medyasının mensuplarının yapmış olduğu yayınlarla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. 
Dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulundaki arkadaşımız da bu konuyu takip ediyordu. Yüksek Seçim Kurulu resen toplanma kararı aldı ve zamanından önce kendi koymuş olduğu kurallara aykırı olarak yayın yasağını delen kuruluşlarla ilgili olarak RTÜK’e suç duyurusunda bulunmuş vaziyette.
Bazı yayın organlarının bu yayınlarını kestiklerini görüyoruz. Seçmenlerimizin hiç endişeye kapılmamaları lazım. Konuyu yakından takip ediyoruz, gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu manipülasyon tabi. Daha henüz sandıklar açılmamış vaziyette, ama korkunun, seçim kaybetme korkusunun nasıl dağları beklediğini açık seçik ortaya koyuyor .
Teşekkür ediyorum değerli basın mensupları. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler