31.03.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK: SANDIK GÖREVLİLERİMİZE VE KAMU GÖREVLİLERİNE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK:
SANDIK GÖREVLİLERİMİZE VE KAMU GÖREVLİLERİNE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR
(31 MART 2019)
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Değerli basın mensupları, 73 yıllık çok partili siyasi hayatımızda bugün yurttaşlarımız 15’inci defa sandık başına gittiler ve 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçecekler. Seçimle ilgili değerlendirmelere geçmeden önce izninizle Suriye’de Zeytin Dalı hareket bölgesinde hain teröristlerin saldırısında yaşamını yitiren Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ayrıca bir de yaralımız var ona da acil şifalar diliyorum.
Yine ülke genelinde seçim süreci genel itibariyle sakin geçerken, Malatya Pütürge’de sabah saatlerinde yaşanan elim olay hepimizi derinden üzdü…
Genel Başkanımız, Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu aradı,  başsağlığı diledi, üzüntülerini bildirdi. Biz de bir defa daha Saadet Partisi’ne başsağlığı diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak acılarını paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren Saadet Partili Yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bir de yaralı var, ona da acil şifalar diliyoruz.
Siyaset doğası gereği rekabet içerir. Ancak bu kampanya dönemine rekabet yerine hakaretler, iftiralar ve kumpaslar damga vurdu. Bu düzeysizlikte bir seçim kampanyası daha önce hiç yaşanmadı. Bu kötü dilin sahiplerini tarih ve milletimiz elbette değerlendirecektir.
Kampanya boyunca adaylar ve siyasi partiler söyleyeceklerini söyledi. Şimdi artık söz milletin. Milletin sözünü bu akşam hep beraber duymuş olacağız. Milletin sözüne de hep beraber saygı duyacağız.
Sandığa giren oy ile çıkan oyun aynı olması, sandığın namusunun korunması için sandık görevlilerimize ve elbette kamu görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor.
Kamu görevlileri iktidarın değil, devletin memurlarıdır. Bunu unutmadan görev yapacaklarına inanıyor, bu hassasiyetimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.
Genel Merkezimizde seçim güvenliği ve sonuçların takibiyle ilgili ciddi bir çalışma yürüttüğümüzü de buradan ifade etmek isterim. Bu çerçevede binamızın dördüncü katında sandık sonuçlarının takibinin yapıldığı bir sistem kuruldu. Aynı şekilde örgütlerimizden gelecek sorunları izlemek ve hızlıca çözmek üzere de burada bir çağrı merkezi oluşturduk. Yine alanda çok sayıda avukat bu seçimde sandıklarda görev yapıyor. Sahadaki avukatların koordinasyonu ve sorunlara anında gerekli müdahalelerin yapılması için Genel Merkezimizde de bir hukukçu ekibi daha çalışıyor.
Ayrıca Genel Başkanımızın talimatıyla milletvekillerimiz ve parti meclisi üyelerimiz seçim bölgelerinde örgütümüzle beraber yaşanacak herhangi bir soruna yerinde müdahale edecekler.
Sandık güvenliğinin sağlanması için örgütümüz, Genel Merkezimiz, parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, avukatlarımız, müşahitlerimiz, sandık görevlilerimiz canla başla hepimiz çalışıyoruz.
Cefakar ve çalışkan örgütümüzün büyük emek ve çabalarıyla sandık gününe kadar geldik. Oylar sayılıp, ıslak imzalı tutanaklar ilçe başkanlıklarına ve YSK’ya teslim edilinceye kadar örgütümüzün sandık başında olmaları ve tutanaklara da sahip çıkmaları son derece önemlidir. Böylece örgütümüz emeklerinin ve çabalarının karşılığını alacaktır. Partimiz emeklerimizin ve çabalarının karşılığını alacaktır.  
Ben bu seçimin ülkemize huzur ve bereket getirmesini diliyor; hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler