23.11.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: SARAY MEMURLARININ OPERASYONLARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir’de düzenlenen Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması'nda yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti:



Türkiye birkaç gündür Sayın Rahmi Turan’ın kaleme aldığı yazılar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni tartışıyor. Bunun kimin değirmenine su taşıdığı bellidir. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın gerçek gündemi işsizliktir, gençlerin evde kahvelerde boş oturmalarıdır. Ödenemeyen çek ve senetlerdir, mutfaklardaki boş tencere ve hayat pahalılığıdır. Borç ve işsizliğin yarattığı çaresizlik hissiyle ailelerimizin evlatlarını da yanlarına alarak bu dünyadan göç etmeleridir.

CAMBAZA BAK DİYEREK SORULARIN VE SORUNLARIN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR
Sakarya tank palet fabrikası peşkeşidir. ABD Başkanı’nın Erdoğan’ın şahsında milletimize ettiği hakarete hak ettiği cevabın verilememiş olmasıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında şehit ve gazi yakınları için toplanan milyonlarca liranın akıbetidir. Birileri şimdi ipteki cambaza bak diyerek bu sorunların ve soruların üstünü örtmeye çalışmaktadırlar.

GENEL BAŞKANIMIZIN TESPİTLERİNİN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI
AK Parti Genel Başkanı, daha Barış Pınarı Harekatı’nın başında yaptığı açıklamayla kendi partisi dışındaki partileri dizayn etme niyetini açıklamıştır. Önceliğinin “Millet İttifakı’nın dağıtılması” olduğunu açıkça ifade etmiştir. Sayın Genel Başkanımız katıldığı bir televizyon programında, Saray’ın CHP içerisinde karışıklık çıkarmak istediğini, bunun için de özel hazırlıklar yaptığını kamuoyuna duyurmuştur. Bugün geldiğimiz nokta Sayın Genel Başkanımızın tespitlerinin haklılığını ortaya koymaktadır.

SARAY MENŞEİLİ OPERASYONUN AMACI AÇIK
Gazeteci Rahmi Turan bu bilgiyi “Saraya yakın bir kaynaktan” aldığını söylemiştir. Aynı bilginin başkalarına da servis edildiği bilinen bir husustur. Saray menşeili bu operasyonun amacı gayet açıktır. İktidara yürüyen, vatandaşın dertlerine derman aradığı adres olarak gördüğü CHP’de karışıklık çıkarmak, CHP’ye kumpas kurmaktır.

MİLLETİN GÜNDEMİNİ KARARTMAK İSTEYENLERE FIRSAT YARATILIYOR
CHP’ye karşı düzenlenen bu kumpasın düğümünün çözülmesi için yapılacaklar bellidir. Gazeteci Rahmi Turan, saraya yakın kaynağını açıklamıştır. Şimdi bu isim de bu bilgiyi hangi saraylıdan aldığını derhal açıklamak zorundadır. Bu açıklanmadığı sürece milletin gerçek gündemini karartmamak isteyenlere fırsat yaratılmaktadır.

SARAY MEMURLARININ OPERASYONLARI
Saray memurlarının operasyonuyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn etmek kimsenin haddi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn edecek tek güç vardır; o da üyelerimizin seçtiği kurultay delegelerimiz ve milletimizdir. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partililere düşen görev, birlik ve beraberlik içinde CHP’nin kararlı iktidar yürüyüşünü sürdürmektir. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler