22.05.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA, TCDD’DE YAŞANAN SÜRGÜNLERİ SORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Türkiye genelinde KESK’E bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikasına üye 82 çalışanın zorunlu rotasyon adı altında sürgün edilmesini meclis gündemine taşıdı.

Ağbaba AKP iktidarı döneminde; Pamukova Tren kazasında 41, Tavşancıl tren kazasında 9, Kütahya tren kazasında 7, Tekirdağ Çorlu tren kazasında, Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında ise 9 vatandaşımızın hayatını kaybedip yüzlerce vatandaşımızın ise bu kazalarda yaralandığına dikkat çekti.
Yaşanan her facianın ardından gündeme Demiryollarındaki ihmaller zinciri gündeme gelirken yaşanan ihmallerin sorumlularının tam olarak açığa çıkartılmadığını ifade eden Ağbaba,’’kurumda yaşanan liyakata dayanmayan atamalar son yıllarda hiç olmadığı kadar arttığını ve son zamanlarda zorunlu rotasyon adı altında çalışanlara yönelik sürgün uygulamalarının sistematik bir uygulama haline geldiğini’’ belirtti.
Ağbaba Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na son günlerde TCDD’de yaşanan zorunlu rotasyon ve sürgün uygulamaları hakkında cevaplaması isteğiyle şu soruları yöneltti;

1) Son günlerde TCDD’de zorunlu rotasyon uygulanması uygulanmakta mıdır? Uygulanıyorsa hangi idari gerekçe ile yapılmaktadır?
2) Zorunlu rotasyona uğrayan çalışan sayısı ne kadardır?
3) Kendi isteği ve terfi işlemlerinin dışında zorunlu rotasyon uygulaması yapılmakta mıdır?
4) Yapılan rotasyon uygulamalarında çalışanlar için hangi kriterler aranmaktadır?
5) Zorunlu rotasyon işlemlerinde sendikalar arasında herhangi bir ayrım yapılmakta mıdır?
6) Kurum içerisinde zorunlu sınavlara girmeden terfi işlemlerinin veya atamaların yapıldığı doğru mudur?

 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler