05.04.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA’DAN TÜRKSAT'IN SEÇİM GECESİ CEM TV'NİN YAYININI DURDURMASI HAKKINDA SORU ÖNERGESİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA’DAN TÜRKSAT'IN SEÇİM GECESİ CEM TV'NİN YAYININI DURDURMASI HAKKINDA SORU ÖNERGESİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Türksat’ın seçim gecesi Cem TV’nin yayını durdurması hakkında TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Kaya, “Türksat üzerinden yayın yapan Cem TV'nin yayını, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarının verildiği “Seçim Özel” programı devam ederken; 1 Nisan 2019 Pazartesi günü,  saat 02.00’de durdurulmuştur. Yayın durdurma gerekçesi olarak, Cem TV’nın borcu gösterilse de, yayının durdurulma günü ve saati manidardır. Cem TV bir ayrımcılığa mı maruz kaldı, sorusunu akla getirmektedir.  Anadolu Ajansı’nın seçim sonuç verilerini kestiği saatlerde, Cem TV’nin de yayınının durdurulması kafalarda soru işaretleri uyandırmıştır.” dedi.  
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'e verilen soru önergesi şöyle:
“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 05.04.2019
Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili
Türksat üzerinden yayın yapan Cem TV'nin yayını, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarının verildiği “Seçim Özel” programı devam ederken; 1 Nisan 2019 Pazartesi günü,  saat 02.00’de durdurulmuştur.
 
Yayın durdurma gerekçesi olarak, Cem TV’nın borcu gösterilse de, yayının durdurulma günü ve saati manidardır. Cem TV bir ayrımcılığa mı maruz kaldı, sorusunu akla getirmektedir. 
 
Anadolu Ajansı’nın seçim sonuç verilerini kestiği saatlerde, Cem TV’nin de yayınının durdurulması kafalarda soru işaretleri uyandırmıştır. 
 
Bu bilgiler kapsamında;
1.      Türksat’a borcu olan TV kanallarının yayınlarının durdurulma koşulları nelerdir?
2.      Türksat’a borcu olan TV kanallarının yayınının durdurulacağı gün ve saatler önceden belli midir?
3.      Türksat’a borcu olan tüm TV kanallarının yayınları kesilmiş midir?
4.      Türksat’a borcu olduğu halde yayın yapan TV kanalları var mıdır?
5.      Türksat’a borcu olduğu halde yayın yapan TV kanalları hangileridir?
6.      Türksat’a borcu olduğu halde yayın yapan TV kanalları varsa, nedenleri nelerdir? Bu bir ayrımcılık değil midir?
7.      Türksat’a borcu olan TV kanalları ve borç miktarları ne kadardır? (TV kanalı adı ve borç dökümleri ayrı ayrı)
8.      Bugüne kadar hangi TV kanallarının yayınları borçları nedeniyle durdurulmuştur?
9.      31 Mart yerel seçim sonuçlarının verildiği saatlerde, Cem TV’nin yayınının da durdurulması, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanması değil midir?
10.   Anadolu Ajansı’nın seçim sonuç verilerini kestiği saatlerde, Cem TV yayınının da durdurulması arasında bir ilişki var mıdır?”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler