20.05.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ANADOLU YAKASI BOSNA SANCAK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İFTAR PROGRAMINA KATILDI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ANADOLU YAKASI BOSNA SANCAK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İFTAR PROGRAMINA KATILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği iftar programında yaptığı konuşma şöyle;
Efendim hepinize merhabalar, kısa bir konuşma yapacağım. Başkan zaten güzel bir konuşma yaptı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Birliğimizden söz etti, bütünlüğümüzden söz etti, beraber yaşamaktan söz etti, barış içinde yaşamaktan söz etti. Dolayısıyla bu sözleri sizlerin huzurunda dile getirmesinin anlamı benim için çok daha güzel. Dolayısıyla kendisine yürekten teşekkür ediyorum.
Güzel bir aydayız, beraberiz, birlikteyiz. Manevi duygularımızın yoğunlaştığı bir aydayız. Beraber olmalıyız, kin beslememeliyiz, sevgiden yana olmalıyız, huzurdan yana olmalıyız, bereketten yana olmalıyız, merhametten yana olmalıyız, insandan yana olmalıyız, tanrının yarattığı, Allah’ın yarattığı bütün canlılardan yana olmalıyız, doğayı ve insanları korumalıyız.
Tabi haksızlığa karşı durmalıyız, zulme karşı durmalıyız, kine karşı durmalıyız, öfkeye karşı durmalıyız. Biz beraber huzur içinde yaşamalıyız. Ramazanda bunu söylüyorum, aslında yılın 11 ayında aynı şeyleri defalarca, defalarca tekrarlıyorum. Beraber huzur içinde bir arada yaşamaktan söz ediyorum.
Bir seçim yaşadık biliyorsunuz, bir hak yendi onu da biliyorsunuz. Bütün İstanbullulara sesleniyorum, bütün İstanbulluların vicdanına sesleniyorum, bütün İstanbulluların adalet duygusuna sesleniyorum, bütün İstanbulluların hak duygusuna sesleniyorum. 23’ünde sandığa gideceğiz, 23 Haziran’da gideceğiz. Sizden sadece ve sadece vicdanınızın sesini dinlemenizi istiyorum. Bir hak yendi… Hakkı, hukuku ve adaleti ayın 23’ünde sağlamak zorundayız. Adaletin terazisini bozdular, adaletin terazisiyle oynadılar. O teraziyi tekrar adalet noktasına taşımanın yolu 23 Haziran’da adaleti sağlamak, yeniden hakkı hak sahibine teslim etmektir. Bunu yapacak olanlarda İstanbullulardır.
Ben İstanbullulara güveniyorum, onların haktan yana olduğunu biliyorum, adaletten yana olduğunu biliyorum, hukuktan yana olduklarını biliyorum.
Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum, sizlere iyi akşamlar diliyorum, sağ olun, var olun diyorum. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler