04.10.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BOLU MENGEN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ (04 EKİM 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BOLU MENGEN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ 
(04 EKİM 2019)
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve CHP'nin Abant'ta düzenlenecek kampına katılmak üzere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Bolu'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mengen ilçesi girişindeki bir dinlenme tesisinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ile partililer tarafından karşılandı. 
Burada partililerle kısa süre sohbet eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sonra Mengen Belediyesi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi: Yeni bir siyaset anlayışı başlatıyoruz. Herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi seven, herkese saygı duyan bir siyaset anlayışı.  Belediye Başkanlarımıza 7 madde söyledim bunlara uyacaksınız diye. İkisini söyleyeyim. Dedim ki, “Harcadığınız her kuruş milletin parasıdır. Dolayısıyla her kuruşun hesabını vermek kul hakkına saygının da bir gereğidir. Buna uyacaksınız.” İki, “Belediye Başkanı olduktan sonra efendim şu mahalle bana oy vermedi, şu sokakta esnaf bana oy vermedi diye bir ayrım yapmayacaksınız. Oy versin vermesin artık siz herkesin Belediye Başkanısınız ve herkesi kucaklayacaksınız.” Bu yeni siyaset anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bunu büyüteceğiz, beraber büyüteceğiz, birlikte büyüteceğiz.  Ve yine söyledim Belediye Başkanlarımıza, “Bulunduğunuz beldede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o gece uyumayacaksınız, o çocuğun açlığını mutlaka gidereceksiniz.” Her evde huzur olsun istiyoruz, her evde bereket olsun istiyoruz, her evde güzellik olsun istiyoruz, her evde birlikte yaşama umudunu büyütme olsun istiyoruz ve bizim arzu ettiğimiz de zaten bu. Bu arzuyu gerçekleştirmek benim elimde değil, sizlerin elinde, beraber yapacağız, birlikte yapacağız, demokrasi içinde yapacağız, demokrasiyi güçlendireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları cumhuriyeti kurdular. Bizim görevimiz bu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye’yi inşa etmek. Burada Suriyeli var mı, yok mu bilmiyorum, birkaç söz de onlarla ilgili söyleyeyim. Suriyelilere kızmayın. Kim getirdi Suriyelileri, hangi politika getirdi Suriyelileri? Asıl kızacağımız nokta o. Suriyelilere değil, Suriyelileri buraya getirenlere kızacağız ve sonra da şunu diyeceğiz: “Suriye’de savaşı bitirin kardeşim, Suriyelileri de kendi ülkelerine gönderin.” Dolayısıyla savaşın olduğu bir yerde çocuklar, kadınlar hayatlarını kaybederler, büyük insanlık dramı yaşanır. Suriye’de savaş var, birbirlerini öldürenler Müslümanlar. Silahı veren Amerikalılar ve Ruslar. Bu oyuna İslam dünyasının gelmemesi lazım, ama maalesef bu oyuna gelindi ve maalesef milyonlarca kişi yerinden, yurdundan edildi. Maalesef binlerce çocuk hayatını kaybetti, binlerce kadın, yaşlı, genç demeden insanlar hayatını kaybetti. Biz bu bölgeye huzuru getireceğiz. Uluslararası Suriye Konferansını düzenlememizin nedeni de buydu. Memlekete huzur gelsin diye. Komşuda yangın varsa size de sıçrar. Yangının üzerine benzin bidonuyla değil suyla gitmeliyiz yangını söndürmek için. Bu mücadeleyi yapacağız. En büyük desteğimiz de sizlersiniz. Sizler destek verdiğiniz sürece biz inandığımız yolda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.  Hepinize selamlarımı, saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum. 


Konuşmasının ardından Mengen Belediye Başkanı Bulut tarafından hediye takdim edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ulusal Aşçılar Federasyonu üyelerince aşçı önlüğü giydirildi. 
Önlüğü giydikten sonra Mengen'i sadece kendisinin, Türkiye'nin değil tüm dünyanın bildiğini belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bu özelliğinin sürekli korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından belediye binasına geçerek Başkan Bulut'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler