14.03.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Buca Kaynaklar Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret ederek pazarcı esnafı ile görüştü. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Orhan Doğan'ı da ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnaf ile kahvaltıda bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sorunlarını anlatan hal esnafı “İşimiz eskisi gibi değil. Bin lira diye veriyorlar ama bin lira neyin parası onu da çözemiyoruz. Bin lirayı pazar haçlığı diye vermişler” dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında bu sabah saat 07.00’de Buca Kaynaklar Sebze ve Meyve Hali’ni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte ziyaret etti. Hal esnafı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu meşalelerle karşıladı, sonrasında çay ikram etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu da Ege’nin yörük şalını ve kasketini taktı. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na derdini anlatan patates kabzımalı, bu yıl mağdur olduklarını söyleyerek, “İnsanlar üretim maliyetlerinden şikayetçi. Üretim maliyetleri yüksek. Satış rakamları düşük” dedi. Kılıçdaroğlu, "Beraber düzelteceğiz" sözünü verdi.
Başka bir esnaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi paketinde bir şey olmadığını vurgularken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Salı günü yapacağı TBMM grup toplantısında ekonominin nasıl düzeleceğini anlatacağını söyledi. 
Bir yurttaş ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek not verdi ve engelli arabası talebinde bulundu. Bir başka yurttaş ise evinde elektriği bile olmadığını söyleyerek yardım talep etti.
Esnaf lokantasına girerek hayırlı işler dileğinde bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Alın teri döküp karşılığının alınmasını isteriz. Birlikte yapacağız. Bir elin nesi var iki elin sesi var" dedi.  
“PAZAR HARÇLIĞI DİYE BİN LİRA”
Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Öztekin’in dükkanını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, işlerinin nasıl gittiğini sordu. Öztekin, işlerinin yüzde 40 düzeyinde düştüğünü belirterek, “İşimiz eskisi gibi değil. Bin lira diye veriyorlar ama bin lira neyin parası onu da çözemiyoruz” dedi. Öztekin’in yanındaki bir esnaf ise, “Pazar haçlığı diye vermişler” diyerek sitem etti.
Bir esnaf da CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Işıkkent yolunun onarılmasını talep etti.  

Gündem'den Öne Çıkan Haberler