24.01.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KATLEDİLİŞİNİN 28’İNCİ YILINDA UĞUR MUMCU’YU ANMA TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilişinin 28'inci yıl dönümünde, Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu için düzenlenen anma törenine katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Mumcu'nun evinde eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü.
Görüşmenin ardından Mumcu Ailesi ile birlikte Faili Meçhuller Anıtı'na çelenk koyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, suikastin gerçekleştirildiği alanda bulunan anıta da karanfil bıraktı.
Anma töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, suikastin asıl faillerinin hala karanlıkta olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"28 yıl önce, onu sonsuzluğa uğurladık. Binlerce kişi onu sonsuzluğa uğurladı. O, sizden birisiydi, halktan birisiydi bir Kuvayımilliyeciydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik. Direnmeyi, Kalpaklı Kuvayımilliyeci olmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asıl faillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler. 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var. O ölmeden önce diyordu ki, 'Vurulduk ey halkım unutma bizi'. Biz onu unutmayacağız. O bizim yüreğimizde, o bizim kalbimizde, onu unutmak mümkün değil. 
Ülkesini seven, bayrağını seven herkes Uğur Mumcu’yu hiç unutmayacaktır. Uğur Mumcu medyanın bir lideridir, bir önderidir, bir aydınlanmacısıdır. Dolayısıyla bir Cumhuriyet değeridir. Onu unutmak zaten mümkün değildir. Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır."

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler