11.07.2021

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, EDİRNE'DE...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de park ve kreş açılışı yaptı, ziyaretler gerçekleştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne programı kapsamında, 1. Murat Mahallesi'nde, Kıymet Teyze Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentlerin yeşilliğe ve ağaca ihtiyacının olduğunu belirtti.
Parkın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Kıymet Teyze de burada bir mücadele verdi. Verdiği mücadele de bir kişinin mücadelesi, bütün teknolojiyi altüst etti. Makina mı, makina dayanmadı. İnsanın doğaya sevgisini kanıtlayan en önemli insan Kıymet teyzemiz. Hepinizin huzurunda böyle bir parkın inşaat alanı olmaması için verdiği mücadele dolayısıyla kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Edirne'nin, olağanüstü coğrafyası ile görkemli bir tarihe sahip olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bu coğrafyanın ve tarihin mutlaka korunması gerektiğini vurguladı.
Parka, Kıymet Teyze’nin adını verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeşilliği isteyen, ağacı isteyen bir kişinin mücadelesinin yaşatılması çok daha değerlidir. Bundan sonra yapılacak mücadelelere de çok büyük destek verecektir. Evet biz ağacımızı korumak istiyoruz. Ağaca konan kuşu, sokaklarda gezen, bizim dışımızdaki canlıları korumak istiyoruz. Biz hep beraber bir arada yaşamak istiyoruz. Torunlarımızla, yaşlılarımızla beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu parkı Edirne'ye kazandıran daha önemlisi bu mücadelenin koçbaşlığını yapan Kıymet Teyze’nin adını da bu parka veren belediye başkanıma teşekkür ediyorum."


Kılıçdaroğlu, Edirne'de 7 yıl önce mahallesindeki park alanının imara açılmasını, bölgeye inşaat yapmak üzere gelen kepçenin önüne oturarak önleyen Kıymet Peker (82) ile sohbet etti.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise 7 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından parkın açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Kıymet Teyze Parkı'nın açılışı yapıldı.


Törende ayrıca Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin Parkı, Tahsin Başkan Parkı ile Yeni Toki Parkı'nın video konferans yöntemiyle toplu açılışı yapıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar Pazarı, Kadın Emek Pazarı ve Mor Ev Atölyesi'ni de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Pazarda kadınlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, pazarın kurulmasında emeği geçen Belediye Başkanı Gürkan'a teşekkür etti. 
Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler