17.03.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Filistin’deki Kanın Durması İçin Acil Ateşkes Çağrımızı Tekrar Ediyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi ,CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Adana,Yüreğir,Zeydan Karalar,Ali Demirçalı,Seçim 2024,yerel seçimler,31 mart,işimiz gücümüz,Türkiye İttifakı,chp.org.tr,Filistin,İsrail,ateşkes,ticaret

“TİCARET SÜRDÜKÇE ZULÜM BİTMEZ, KAN DURMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’da katıldığı iftar programında, “CHP olarak üçüncü Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit’in durduğu yerdeyiz. Onun rahmetli Yaser Arafat ile dostluğunun başladığı noktadayız. Filistin halkının yanındayız, Filistin’deki barışın, özgür Filistin’in savunucusuyuz” dedi. Özel, “Sayın Cumhurbaşkanı akrabalarınız, eşiniz, dostunuz, arkadaşınız, evlatlarınızın yakınları, yandaşlarınız hala İsrail ile deniz ticareti yapmaktadır. Ticaret sürdükçe zulüm bitmez. Kan durmaz. İsrail ile ticareti durdurun, Filistin’e sahip çıkın. Adana’dan çağrımız budur” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, “Bir iftar programı için buradayız. Bugün ikisi Osmaniye’de, dördü Adana’da altı siyasi programda konuştum. Burada iftar sofrasından önce siyaset konuşacak değilim. Ramazanınız kutlu olsun, mübarek olsun. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Hayırlısı ile bayrama hep birlikte ulaşmamızı nasip etsin. Burası Yüreğir. Ben Osmaniye, Düziçi, Ceyhan, Seyhan ve sonra sevgili Zeydan Karalar’ın aday tanıtımı için Çukurova’da bulundum. Yüreğir’e geldik. Siyaset için değil ama siyasi görüşüne göre kimseyi ayırmadan. Kürt demeden, Türk demeden, Laz demeden, Çerkes demeden, Alevi demeden, Sünni demeden Yüreğir’in yoksuluna, emeklisine, emekçisine sahip çıkacak, geçmiş dönemlerde birlikte milletvekilliği yaptığım, eli bol, gönlü bol, yüce gönüllü, Yüreğir’in, Adana’nın sevdalısı bir kardeşimin, Ali Demirçalı’nın misafiriyiz. Bugün Ali Demirçalı’ya CHP’lilerden değil bütün Adanalılardan, Adana’daki her siyasi görüşten insandan oy istiyorum ki Ali Demirçalı’nın bir makam, mevki, arabaya, bir maaşa ihtiyacı yok. Onun alma değil verme zamanı. Yüreğir’in yoksuluna, kimsesizine sahip çıkma zamanı. Eğer Ali Demirçalı’ya bu görevi verirseniz, Ali Demirçalı’nın bir omzunda Zeydan Karalar’ın bir eli duracak. Bir omzunda Genel Başkanı Özgür Özel’in eli duracak” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


“FİLİSTİN’DEKİ BARIŞIN, ÖZGÜR FİLİSTİN’İN SAVUNUCUSUYUZ”

“Son olarak bir hususu dile getirmek isterim. Ramazan sadece aç ve susuz kalmak değil iyi ahlak demek, güzel konuşmak demek. Sadece ağzın orucu değil dilin, kulağın, kalbin, zihnin orucu var. Dilin orucu kötü söz söylememektir. Kulağın orucu kötü konuşulanı duymamak, dedikoduya kulak vermemek, yalana inanmamak, iftiraya kanmamaktır. Zihnin orucu iyi şeyler düşünmek, hayal etmek, kem düşünceye asla fırsat vermemektir. Kalbin orucu ise kalbin dayanmayacağı kötülüklere karşı sessiz kalmamaktır. Bugün Filistin’de İsrail’e Hamas’ın yaptığı bir saldırıdan sonra Filistin maalesef İsrail’in saldırısı, devlet terörü altında ezilmektedir. Batı Şeria, Ramallah’ta zulüm vardır. CHP olarak 3’üncü Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit’in durduğu yerdeyiz. Onun rahmetli Yaser Arafat ile dostluğunun başladığı noktadayız. Filistin halkının yanındayız, Filistin’deki barışın, özgür Filistin’in savunucusuyuz. 1967 sınırlarında Doğu Kudüs’ün başkent olduğu, bağımsız bir Filistin devletini savunuyoruz. Bugün için Filistin’deki kanın, gözyaşının durması için acil ateşkes çağrımızı tekrar ediyoruz.”

“İSRAİL İLE TİCARETİ DURDURUN, FİLİSTİN’E SAHİP ÇIKIN”

“Buradan bir çağrımız da Recep Tayyip Erdoğan’adır. Sayın Cumhurbaşkanı akrabalarınız, eşiniz, dostunuz, arkadaşınız, evlatlarınızın yakınları, yandaşlarınız hala İsrail ile deniz ticareti yapmaktadır. Ticaret sürdükçe zulüm bitmez, kan durmaz. İsrail ile ticareti durdurun, Filistin’e sahip çıkın. Adana’dan çağrımız budur. Yüreğir’in güzel insanları hepinizi bir kez daha sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Bayramda sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçte güzel günlerde, güneşli günlerde, yoksulluğun yönetildiği değil yok edildiği günlerde kardeşçe yaşamayı ümit ediyorum. Ali Demirçalı ve Zeydan Karalar’ı sizlere ve sizi de Allah’a emanet ediyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ADANA’DA - 4

Gündem'den Öne Çıkan Haberler