25.02.2019

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN, BAHÇELİ VE BAKANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN, BAHÇELİ VE BAKANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin adını terör örgütleriyle yan yana getiren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Terör örgütlerinin isimlerini alenen anmak, yaklaşmakta olan bir seçimin kaderini belirleyecek güçte oldukları iddiasında bulunmak, partimizin ismini bu terör örgütleriyle birlikte anmak suretiyle, partimize seçmen nezdinde itibar kaybettirmeye çalışırken, bir diğer yandan suçu ve suç örgütlerini överken, CHP’yi bunlarla işbirliği halinde gösterme suçlarından, ilgili cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız” ifadesini kullandı.
ALTIN KURAL ADINI ANMAMAK
CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Terörle mücadelede altın kural, terör örgütünün ismi anılmaz. Terör örgütü, eylemleri kendi adından söz ettirmek, sesini duyurmak, korku yaymak için yapar. Terör örgütünün adını vermek yerine, ‘bölücü örgüt’, ‘yasadışı örgüt’ gibi isminin anarak propagandasına katkı sağlamayacak bir dil tercih eder. Erdoğan ve Bahçeli, sabah akşam, günde beş vakit, terör örgütlerinin isimlerini anmakta, parayla pulla yapamayacakları reklamı, bir yerel seçimi kendileri açısından avantajlı olacak bir şekle dönüştürmek için gayret göstermektedir” dedi. Özel, Erdoğan ve Bahçeli tarafından kullanılan dilin, bazı bakanlar tarafından hakaretlere dönüştüğünü belirterek, “Adli mercilere yapacağımız suç duyurusunun ikinci ayağı, partimizin adını anmak istemeyeceğimiz çok sayıda terör örgütü ile işbirliği halinde göstererek partimize yapmak istediği iftiralar, hakaretler ve alenen partimiz hakkında birçok terör örgütüyle bağ kurma çabalarına yönelik olacaktır” dedi. Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bazı açıklamalarını anımsatarak, “Başta Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli olmak üzere, Soylu ve Çavuşoğlu özelinde, terör örgütlerinin isimlerini alenen anmak, yaklaşmakta olan bir seçimi kaderini belirleyecek güçte olduklarını iddiasında bulunmak, partimizin ismini bu terör örgütleriyle birlikte anmak suretiyle, partimize seçmen nezdinde itibar kaybettirmeye çalışırken, bir diğer yandan suçu ve suç örgütlerini överken, CHP’yi bunlarla işbirliği halinde gösterme suçlarından, ilgili cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Amacımız yasadışı örgütlerin propagandasına yönelik bu önemli katkıyı kamuoyunun önünde tarihe not düşmektir” diye konuştu.
PİRİNCİN TAŞINI AYIKLAYACAKSINIZ
Özel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın CHP’de karışıklıklar çıkacağına yönelik açıklamalarına ise, “Bugün tüm Türkiye yenibirparti.org’u konuşuyor. Yeni bir merkez sağ parti, eski AKP’lilerden, eski bakanlarınızdan, eski başbakanlarınızdan, eski cumhurbaşkanlarınızdan müteşekkil yeni bir parti konuşuluyor. Mahir Ünal’a bir ev ödevi veriyoruz. Vereceğim 4 kelimeyi bir cümle içinde kullan bakalım. Ali Babacan, Davutoğlu, Abdullah Gül, yeni bir parti.org. 31 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir çok sayıda büyükşehri almış, bu şehirleri hak ettikleri sosyal belediyecilikle kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşarken, siz pirincin taşını ayıklıyor olacaksınız. Pirincin içine, Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ın, Abdullah Gül’ün döktüğü taşları ayıklıyor olacaksınız. Helikopteri hazır edin Mahir Bey. Genelkurmay Başkanı’nı da Milli Savunma Bakanı yaptınız, İbrahim Kalın ile birlikte inecek bahçe ararsınız. Siz helikopteri hazır edin sonra CHP’nin içine dönüp de bakın” ifadesini kullandı. Özel, DSP Genel Başkanı’nın ifadelerine ilişkin olarak, “Karaoğlan’ın partisine, mavi bayrak üzerindeki ak güvercine yakışmayan bir genel başkan. Saray’ın desteğiyle CHP’nin küskünlerine kol kanat geren birilerine karşı 31 Mart’ta bizim değil seçmenin vereceği cevap var” dedi.
BU DİL GÖNÜL KIRIYOR
Özel, Erdoğan’ın “Konsolidasyon tamamlanmadı” ifadesini de anımsatarak, “Bu kirli bir stratejinin itirafıdır. Bir bütün Türkiye ama Recep Tayyip Erdoğan bu 82 milyonda bir farklılık arar hep, bir fay kırığı bulabilir miyim diye. Önce bir farklılık tespit edilecek, o belirginleştirilecek, görünür kılınacak, sonra birbirinden uzaklaştırılacak, taraflar kutuplaştırılacak, karşı kutup şeytanlaştırılacak, kendi arkası kalabalıklaştırılacak. Konsolidasyon bu. O yüzden bize her gün terörist diyor. Bu dilin kendilerine fayda etmediğini kendileri yazıyor çünkü bu konsolidasyon çabası gönül kırıyor. Bir dede var AK Partili, torunu CHP’li. Erdoğan bu toruna terörist diyince, dedenin gönlü kırılıyor. Bunu görmek lazım. Yaptığınız iş biri AKP’li diğeri CHP’li iki kardeşi birbirine düşman göstermektir. Sen sadece siyasi çıkar uğruna, bu toplumun barışını, ailelerin huzurunu bozmaya başladın” dedi.
GOEBBELS’İ ARATMIYORLAR
Özel, Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin bazı açıklamalarına değinerek, “Bu iki liderin prompterlarının kablosunun çıktığı yerde Goebbels’i aratmayacak bir propaganda makinası var. İlk dönemde ne diyordu Goebbels? Almanlara Mısır’ın piramitlerinin 4 katı kadar kömür dağıttık diyordu. Tanıdık geliyor mu? Sonraki süreçte Goebbels, Hitler’e bir dörtleme buldu. Tek millet, tek devlet, tek lider, Adolf Hitler. Tanıdık geliyor mu? Buraya geldik, savaşın sonları, Alman halkı açlıktan kırılmaktadır. Goebbels, ‘Alman çocuklarının tereyağına ihtiyacına yok, büyük Alman toplarının makine yağına ihtiyacı var’ der. Geldik mi aynı noktaya? Sivribiberi ne yapacaksın, merminin fiyatını söyle diyor, geldik mi aynı noktaya? 31 Mart belediye seçimidir, Eskişehir’i, İzmir’i, Burdur’u yönetiyoruz. Orada beka sorunu mu var? İstanbul’u yönetemiyorlar. ‘Ben gelirsem de çözemem trafik sorununu’ diyorlar, İmamoğlu ‘Ben çözeceğim’ diyor. Ankara’yı Melih Gökçek’ten daha kötü yönetecek bir organizmayı laboratuvar ortamında üretebilir misiniz? Dünyanın en büyük mühendisleri bir araya gelse, Gökçek’ten daha çok Ankara’ya ihanet edecek bir belediye başkanı tasarlanabilir mi? Mansur Yavaş gibi siyaset yapmaya değil hizmet yapmaya gelen birisi, Ankara’yı yönetince Türkiye’nin niye beka sorunu olsun. Bir beka sorunu var o da AKP ile MHP’nin beka sorunu. Çok güçlü bir sistem kuruyordunuz referandumda. Muhtar seçimiyle çökecek bir sistem kurmuşsunuz. Senin yaptığın sistem, titriyor zaten. Kimse korkmasın, 31 Mart’ta yüzü gülen, kavga etmeyecek belediye başkanları geliyor, bunların korkusu burdan” ifadesini kullandı. Özel, “Adam, 17 yıl sonunda en kadim dostu anketlere küstü” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler