24.02.2020

CHP HEYETİ DEPREM BÖLGESİNDE

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA; “DEPREM BÖLGESİNE ACİL ÇADIR VE HAYVAN ÇADIRI LAZIM”
Van’ın Başkale ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İran depremi sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve Ankara Milletvekili Nihat Yeşil’den oluşan heyet, Van’ın Başkale ilçesinde depremden etkilenen köyleri ziyaret edip hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye dileklerini ilettiler.
Ağbaba, beraberinde Tekin Bingöl, Nihat Yeşil, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, CHP Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak ile birlikte Başkale ilçesine bağlı depremde zarar gören köyleri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Güvendik Köyü’nde köy muhtarı Remzi Demir ve köylüler ile birlikte değerlendirmelerde bulundu. Köyde 110 hane olduğunu ve 1 can kaybı olduğunu belirten Ağbaba, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Van’da yürütülen çalışmalara destek vermek ve hasar oluşan bölgelerde incelemelerde bulunmak amacıyla Van’a geldik. Bu köyümüzde evlerin tamamı hasarlı, oturulamayacak durumda. İnsanlar dünden beri dışarıda kalıyorlar. En önemli ihtiyaç çadır, konteynır ve hayvan çadırı. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir daha bu tür acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz.”ifadelerini kullandı.
Güvendik Köy Muhtarı Remzi Demir ise “Köyde çadır ve hayvan çadırına ihtiyacımız var. Sıcak yemek gelmiyor. Hayvanlarımızın hepsi dışarıda, 110 hanelik köyümüze 24 tane çadır gönderildi. 5 tane hayvan çadırı geldi. Evlerimizin hepsi hasarlı” ifadelerini kullandı.
Ağbaba Gelenler Köyü’nde yaptığı ziyarette , köydeki 90 hanenin tamamının yıkılmış durumda olduğunu belirterek, “Gelenler Köyü küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan bir köy. Hayvanlar telef olmuş durumda. Köydeki herkesin geçimi hayvancılık.Hayvanlar için çok acil çadır ihtiyacı var”dedi.
CHP Heyetine konuşan köylüler, dünden beri mağdur durumda olduklarını, dün akşam AFAD’ın geldiğini belirterek, “90 hanelik köyde 18 çadır kurulmuş durumda. Haberlere bakılınca Bin 100 çadır kurulduğu söyleniyor. Ama ortada çadır yok. Tespit için gelen yetkililer sadece gördükleri hayvan sayısını rapora yazıyor. Oysa enkaz altında gördüklerinin kat be kat fazlası hayvanlarımız telef olmuş durumda” ifadelerini kullandılar.
Gelenler Köyü Muhtarı Özcan Işık ise acilen hayvan çadırına ihtiyaç olduğunu, koyunların dışarıda olduğunu belirterek, “Hayvanlar soğuktan duramıyor, dün akşamdan beri havyan çadırı bekliyoruz. 3 bin hayvanımız telef oldu. Tespit yapılıyor. Çok acil çadır ihtiyacımızın giderilmesini istiyoruz “dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler