04.06.2020

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU: DEMOKRASİ İÇİN BİR BEDEL ÖDENECEKSE BU BEDELİ ÖNCE CHP'LİLER ÖDER

Berberoğlu: "Çıktığım günden itibaren "bu bir teneffüs" dediğim için bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Çünkü, Türkiye’de benim çıktığım günden bugüne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok." Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

Merhabalar efendim, ben İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu... Ama seçildiğim günden itibaren kendimi hep milletimin emrinde hissettim, dolayısıyla bu açıklamayı da sadece çok sevdiğim CHP’li yoldaşlarıma değil tüm halkımıza yapmak istiyorum. 
Malumunuz, dakikalar önce TBMM’de milletvekilliğim düşürüldü ve kalan cezamın infazına devam edilmesi bir anlamda kararlaştırıldı. Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım.
Zaten çıktığım günden itibaren "bu bir teneffüs" dediğim için bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Çünkü, Türkiye’de benim çıktığım günden bugüne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Dolayısıyla bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla safdillik olurdu. 
Gördüğünüz üzere bu açıklamayı CHP Genel Merkezi'nde yapıyorum. Zaten Genel Başkanımızın geçen hafta söz ettiği üzere "demokrasi için bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder", ben de bu bilinçteyim ve bu vicdan rahatlığı içinde Meclis'te yaptıklarım ve yapamadıklarımdan dolayı hepinizden helallik istiyorum. 5 yıl müddetle belki siyaset yasağı uygulanacağı için karşınızda olamayabilirim. Ama bilin ki; her zaman CHP’liyim, CHP’li kalacağım.  

Gündem'den Öne Çıkan Haberler