04.06.2021

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANLIĞI’NDAN AYASOFYA İMAMI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan hakkında, “5816 sayılı Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “5237 sayılı halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” kapsamında suç duyurusunda bulundu. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Nazlıaka, “Mustafa Demirkan’ın 28.05.2021 tarihinde Ayasofya Cami’nde gerçekleşen açıklamasıyla ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği sabit olan şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında iddianame düzenlenmesi ile şüpheli şahsın cezalandırılmasına karar verilmesini” talep etti. 
Suç duyurusu ile ilgili yazılı açıklama yayımlayan Nazlıaka, şunları kaydetti:
“Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş bir kamu görevlisi olan Mustafa Demirkan, 28 Mayıs’ta Ayasofya Cami’nde gerçekleşen ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ kapsamında yaptığı konuşmada; Ayasofya'nın 916 yıl kilise, 482 yıl boyunca cami olarak hizmet verdiğini, Mustafa Kemal Atatürk tarafından da dinler arası bir barış simgesi olması amacıyla müzeye çevrildiğini yok saydı. Demirkan, hakaret dolu ifadeleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına karşı alenen suç işlemiştir. Bu akıl dışı konuşma ana akım haber kanallarının hemen hepsinde canlı olarak yayınlandığından geniş kitlelere ulaşmıştır. Demirkan, mesnetsiz ve toplumu kin ve düşmanlığa iten beyanlarda bulunmuştur.”
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘zalim ve kâfir’ diyerek hitap etme cesaretinin nereden kaynaklandığını biliyoruz” diyen Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiç kimse Atatürk’ün manevi hatırasını hiçe sayamaz. Kindar ve dindar nesil yetiştirme amacı ile yola çıkanlara sırtını dayayan zihniyete geçit vermeyeceğiz. Bu ülkede özgürce ibadet edilmesinin önünü açan Atatürk’e hakaret edenler, cezasızlıkla ödüllendirilmemelidir. Hukukun üstünlüğünü savunan bizler, adaletin sağlanana kadar mücadele edeceğiz.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler