10.05.2020

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, ANNELER GÜNÜ'NDE ŞEHİT ANNELERİNİ ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anneler Günü dolayısıyla şehit anneleriyle görüştü. 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 2019'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Celal Hayta'nın annesi Berrin Hayta ve 1993'de şehit olan Namık Ayhan Akbaba'nın annesi Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba ile görüntülü görüşme yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Berrin Hayta ile görüşmesinde evlat acısının en büyük acı olduğunu vurgulayarak, "O şehit sadece sizin değil, Türkiye'nin şehididir, onurudur, gururudur. Sizin acınız derindir ama şehit olması, bütün Türkiye'nin onu kucaklaması farklı bir şey. Allah sabır versin dedik her zaman, millet olarak da bu temennimizi dile getirdik." ifadesini kullandı.

Hayta'nın Anneler Gününü kutlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün gençler aslında sizin evladınızdır, çocuğunuzdur. Ellerinizden öpüyorum, aileye saygılarımı iletiyorum. Allah sabır versin. Anneler Gününüzü yürekten kutluyorum. Şahsınızda bütün şehit annelerine selamlarımı, saygılarımı, hürmetlerimi gönderiyorum." ifadesine yer verdi.

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba'nın da Anneler Gününü kutlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün annelere selamlarını iletmesini istedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Akbaba da tüm kadınların Anneler Gününü kutladı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler