02.04.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: "BİR ZORBANIN TALEBİ TBMM'NİN İRADESİNE GÖLGE DÜŞÜRDÜ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video mesajla, AKP'nin TBMM Genel Kurulu’nda reddedilen "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi"nin, itirazlar üzerine yeniden oylanarak kabul edilmesini eleştirdi.
AKP tarafından sunulan teklifin 31 Mart 2021 tarihinde görüşülerek reddedildiğini hatırlatan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Normalde bir yıl süreyle aynı kanun teklifinin görüşülmemesi lazım. Ama saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis’i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz" dedi. 
Seçimlerde buna karşı yanıt vereceklerini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki süreçte sandık gelecek ve biz bunlara dersini vereceğiz. Demokratik yollarla dersini vereceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti getireceğiz. Hiç endişelenmeyin, birlik olacağız, beraber olacağız. TBMM'de birisinin milletvekilleri değil halkın milletvekilleri olacak. Bunu yapacağız" diye konuştu. 

 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler