06.03.2020

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu:
-"Özgürce gazeteciliğin yapılacağı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanması kararına tepki gösterdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Saray; bağımsız gazetecileri tutuklamaya, medyayı sansürlemeye ve muhalif görüşleri sindirmeye devam ediyor. Hiç kimse unutmasın, hukukun üstünlüğünün güvencesinde özgürce gazeteciliğin yapılacağı bir Türkiye’yi, Saraya rağmen yeniden inşa edeceğiz!"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

"20 Temmuz sivil darbesinden sonra Türkiye zor bir dönemi yaşıyor. Özellikle de gazeteciler, aydınlar, avukatlar, yazarlar, çizerler, akademisyenler hemen hemen herkes zor bir dönemi yaşıyor. Ama hiç kimse unutmasın, üstünlerin hukuku hiçbir zaman egemenliğini sürdürmemiştir. Biz hukukun üstünlüğünü her yerde, her ortamda savunacağız. Hapisteki gazeteci arkadaşlarımız, yargılanan gazeteci arkadaşlarımız şunu çok iyi bilsinler; bütün Türkiye, bütün aydınlar, bütün yurtseverler onlarla birlikte. Onlar yarı açık cezaevinden, kapalı cezaevine geçtiler. Umarım kısa süre içerisinde Türkiye hukukun üstünlüğünü yeniden inşa edecek ve aydınlık bir Türkiye'yi hep beraber yeniden kuracağız."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler