10.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel, Kütahya Belediyesi’nde: “İktidarın Şımarıklığına Kapılmayacağız, Kibirli Davranmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi ,Genel Başkan Özgür Özel,Kütahya Belediyesi,Başkan Eyüp Kahveci,seçim 2024,yerel seçimler,31 mart,halkçı belediyecilik,sosyal demokrat belediyecilik ,Yılmaz Büyükerşen,chp.org.tr

“KAMU GÖREVİNİ AYRIMCILIKLA YAPMAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Belediyesi’nde yaptığı açıklamada, “Açılış törenlerinde birlikte olacağız. Sadece bir partinin açılışını yapamayacağız. Diğer partilerin de il başkanlarını davet edeceğiz. Belediye meclis üyelerini, milletvekillerini davet edeceğiz. CHP kamu görevini ayrımcılıkla yapmayacak. Kesinlikle iktidarın şımarıklığına kapılmayacağız. Kibirli davranmayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’yi makamında ziyaret etti. Özel, burada yaptığı değerlendirmede, “Bu ziyaret emin olun bugün belki de Kütahya’da belediyeyi görmeden gidersem gözlerim açık gider diyen birçok CHP’linin, şimdi aramızda olmayan, dileğiydi, umuduydu. Onlara borcumuzdu. Bugün Kütahya’da karşılaştığım 16 yaşında gencecik arkadaşlarımızdan, 90 yaşında amcamıza kadar gözleri ışıl ışıl. Büyük bir mutlulukla bize sarıldılar. Ben Sayın Eyüp Kahveci’yi Kütahya Belediye Başkanı olarak ve hatta şunu söyleyeyim. Kütahya’nın CHP’den seçilmiş ilk belediye başkanı olarak, hepimizi gururlandırdı. Onurlandırdı” dedi.

“31 MART GÜNÜ KÜTAHYA KURTULDU”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kütahya’daki CHP başarısının Kütahya’ya demokrasiyi yeniden kazandırdığına dikkat çekerek, “Bu salonda bulunan herkesin bu başarıda emeği var. Bu salonda bulunmayan binlerin, on binlerin emekleri var. Bugüne geldiysek önceki Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun, önceki dönem burada görev yapmış milletvekillerimiz, il başkanlarımızın. Herkesin emeği var bu başarıda. Tabi ki de sizin de iyi bir aday olmanız. Bizim görevlendirmemizle, cesaretle bu işe girişmeniz. Yüksek performans göstermeniz, Kütahya’nın teveccühünü kazanmanız son derece önemli. Kütahya büyük bir şans yakalamıştır. Çünkü Kütahya’da ciddi bir yorgunluk ve yılgınlık vardı. Kütahya potansiyelini açığa çıkaramayan, her geçen gün biraz daha gerileyen ve insanların umutlarının tükenmeye başladığı bir kente dönüşmüştü. Çünkü hem belediye başkanları heyecanlarını kaybetmiştiler. Hem de her şartta oy alınabilen. Her şartta iktidar olunabilen. Her şartta belediyenin kazanıldığı bir il olmaktan 31 Mart günü Kütahya kurtuldu. Kütahya hak edenin kazandığı, çalışanın kazandığı, yorulanın dinlendirildiği, emekli edildiği, iktidara da tepki gösterilip, hizmet istiyoruz denilebilen bir kent oldu. Kütahya demokrasiyi geri kazandı ve geri kazandırdı” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ULUSLU TOPLANTILAR YAPACAĞIZ”

Özel, Kütahya’da uluslararası toplantılar da düzenleneceğini kaydederek, “Biz Eyüp Başkana elimizden gelen desteğin fazlasını yapacağız. Ümit ediyoruz önümüzdeki dönemde Eyüp Başkan hem Türkiye’deki diğer belediyelerimizle dayanışma halinde, hem Ege’de belediyeler birliğinden, hem Türkiye Belediyeler Birliğinden projeleri götürdükçe, en doğru destekleri, en güçlü destekleri alacak. Biz dünyadan fon bulunmasına, kredi sağlanmasına, geri dönüşümsüz katkıların yapılmasına, Dünya Bankası ölçeğinde, Birleşmiş Milletler ölçeğinde, Avrupa Birliği fonları ölçeğinde katkı sağlayacağız. Dünyadaki siyasi akrabalarımızın Kütahya’ya ilgisini çekeceğiz. Siz hazır olduğunuzda Kütahya’da çok uluslu toplantılar yapacağız, misafirler ağırlayacağız. Kütahya’nın inanılmaz bir potansiyeli var. Bu potansiyeli kazandıracağız” dedi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH EDİLEN ŞEHİR”

Özel, Kütahya’nın Eskişehir gibi öğrenci kenti olacağını da vurgulayarak, “Kütahya’nın gençlerinin hem yurtdışında, hem de başka şehirlerde değil bu şehirde mutlu olmalarını, bu şehirde gelecek tahayyül edebilmelerini sağlayacağız. Yanı başımızdaki Eskişehir’deki mucizeyi Kütahya’ya taşıyacağız. Eskişehir’i Eskişehir yapan halkçı ve CHP’nin sosyal demokrasinin çizgisindeki halkçı bir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Kütahya Belediye Başkanının başdanışmanı Yılmaz Büyükerşen’dir. Her zaman için bütün deneyimiyle hem partide üstlendiği görevin gereğince en yakınındaki ilde yine bir vaha yaratmayı, bir cennet yaratmayı, öğrenciler için kaçılacak değil de gelinecek, tercih edilecek bir şehir olmayı Kütahya Belediye Başkanımız sağlayacak. Baş destekçisi de Yılmaz Hoca olacak. Ben olacağım. Genel Başkan olarak Kütahya’da hak edilen günlerin yaşanması için elimizden gelen iradeyi ortaya koyacağız” dedi.

“KİBİRLİ DAVRANMAYACAĞIZ”

Özel, ayrımcılık yapılmadan belediyenin yönetileceğinin altını çizerek, “Ben televizyonlarda nereler kazanılacak deyince, kendi memleketimi de saydıktan sonra bir başka şey söylemeden Kütahya’da da bir sürpriz olacak size diyordum. Çünkü Kütahya’da anketler bir yükselişi gösteriyordu. Tabi o sırada rakitlerimize çok fazla da tüyo vermek istemiyorduk. Onlar bir zafer sarhoşluğu içindeydiler. Nasılsa biz kazanıyoruz diye düşünüyorlardı. Bizi hafife alıyorlardı. Eyüp Beyin gördüğü teveccüh anketlerde görünüyordu. Ama biz bunu büyük bir sürpriz yapacağız size diyerek, son haftalarda müjdelemiştik. Beni mahcup etmediler. Hepinize, örgütümüze, herkese teşekkür ediyorum. Hangi siyasi partiden olursa olsun Kütahya Belediyesinin belediye meclis üyelerine de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Uyum içinde Kütahya için çalışacaklarına, iyi projelere ortaklaşa imza atacaklarına inanıyorum. Açılış törenlerinde birlikte olacağız. Sadece bir partinin açılışını yapamayacağız. Diğer partilerin de il başkanlarını davet edeceğiz. Belediye meclis üyelerini, milletvekillerini davet edeceğiz. CHP kamu görevini ayrımcılıkla yapmayacak. Kesinlikle iktidarın şımarıklığına kapılmayacağız. Kibirli davranmayacağız. Nasılsak öyle yapacağız. Kütahya’da kimsenin kaybetmediğini, herkesin kazandığını beş yıl içinde bütün Kütahya’ya göstereceğiz” diye konuştu.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler