09.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel: “Sosyal Demokrasinin Gereğini Eksiksiz Yaparak Bu Kentin Tercihleri Değişti”

Cumhuriyet Halk Partisi,CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Eskişehir Tepebaşı Belediyesi,Başkan Ahmet Ataç,metropol belediye,CHP Belediyeciliği,Halkçı Belediyecilik,31 mart ,seçim 2024,yerel seçimler,Alzheimer merkezi,CHP Genel Sekreteri,Selin Sayek Böke,chp.org.tr,sosyal demokrasi,örnek belediyeler

“1999’DAN BERİ CHP’Lİ BELEDİYELERE ÖRNEK OLUYORSUNUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, “CHP malum 12 Eylül 1980’deki darbeden sonra solun, sendikaların, siyasi partilerin üzerinden tank paletleri geçtikten sonra maalesef siyasetin başarı kapasını, siyaset kalesinin başarı kapısını bir türlü açamıyordu. Çok istisnai örnekler dışında, bir topyekûn olarak açamıyorduk. Üzerindeki 3 kilidi nasıl açarız diye uzun uzun aramızda yeni genç ekibimizle tartıştık. Dedik ki ‘Anahtarları mutlaka buralarda bir yerdedir. Atatürk bunu koymuştur bir yere’. Sonra anahtarları bulduk. Birinci kilidi gençler açtı. İkinci kilidi kadınlar açtı ve üçüncü kilidi de bilim, bilimsel yöntemlere güvenmek ve çağdaş yönetim anlayışı açtı. Bir baktık 31 Mart’ta o kapı ardına kadar açılmış. Siz 1999’dan beri bunu yapan bir anlayışla CHP’li belediyelere örnek oluyorsunuz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’ne yaptığı ziyarette, “Tepebaşı Belediyesi CHP’nin örnek gösterdiği metropol belediyelerden bir tanesi. 1999’dan beri sosyal demokrat anlayışla yönetilen bir belediye. Benim çok yakından takip ettiğim bir belediye. Biraz önce başkanın kadınlar ve erkeklerin birlikte eşit, özgürce yaşadıkları bir kent olduğuna ilişkin vurgusu önemli. Bir kadın ilçe başkanının görev yapıyor olması da bu konuda son derece anlamlı bizim açımızdan. CHP malum 12 Eylül 1980’deki darbeden sonra solun, sendikaların, siyasi partilerin üzerinden tank paletleri geçtikten sonra maalesef siyasetin başarı kapasını, siyaset kalesinin başarı kapısını bir türlü açamıyordu. Çok istisnai örnekler dışında, bir topyekûn olarak açamıyorduk. Üzerindeki 3 kilidi nasıl açarız diye uzun uzun aramızda yeni genç ekibimizle tartıştık. Dedik ki ‘Anahtarları mutlaka buralarda bir yerdedir. Atatürk bunu koymuştur bir yere’. Sonra anahtarları bulduk. Birinci kilidi gençler açtı. İkinci kilidi kadınlar açtı ve üçüncü kilidi de bilim, bilimsel yöntemlere güvenmek ve çağdaş yönetim anlayışı açtı. Bir baktık 31 Mart’ta o kapı ardına kadar açılmış. Siz 99’dan beri bunu yapan bir anlayışla CHP’li belediyelere örnek oluyorsunuz” dedi.

“TEPEBAŞI ALTYAPI SORUNLARINI BÜYÜK GÜÇLÜKLERE RAĞMEN HIZLA HALLETMİŞ BİR KENT”

“Tepebaşı gelişmekte olan bir kent olarak, altyapı sorunlarını büyük güçlüklere rağmen hızla halletmiş bir kent olarak, hem de sadece altyapı, sadece kültür, sanat faaliyetleri değil hiçbirinde bir eksik yapılmıyor. Ama kentin sosyal dokusu ve sosyolojisine, demografisine de müdahale edebilen bir yönetim anlayışı var. En yoksul mahallelerde hiç Ankara’ya gelmemiş kadınların, Salı günleri otobüsler dolusu kadının Anıtkabir’i gezdiğini, Ankara’da Meclis binalarını gezdiğini, grup toplantılarına geldiğini, gelirken, giderken bambaşka deneyimleri birlikte paylaştıklarını, orada insanlara aslında bir partinin kimliği dayatılmadan ama partili kimliğini gizlemeyen ve en iyi şekilde taşıyan bir belediye başkanı tarafından nasıl oraların insanların tercihlerini farklılaşabildiğini hep birlikte görüyoruz. Hep birlikte yaşıyoruz. Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret eden ve ülkenin kurtarıcısının aslında CHP’nin de kurucusu olduğunu belki de ilk kez öğrenen, çok sevdiği Atatürk’ün partisinin kendisine izletildiği gibi bir öcü olmadığını gören insanlar, bizlerle, partinin genel başkanıyla, önceki genel başkanıyla el sıkışan, tanışan insanların duyduğu sıcaklık öyle kolay kolay her baba yiğidin başarabileceği bir iş değil.”

“TEPEBAŞI, ESKİŞEHİR, BÜYÜKŞEHİR İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL HAK EDİLMİŞ SONUÇLAR”

“Bir diğer yandan ben burada 15 bin kişinin iftar yaptığı toplantılara da katıldım. Doğal yaşam merkezlerinizi, Alzheimer merkezlerinizi gördük. O projeleri gördük. Buraya depremden sığınmış ailelere nasıl hem sahip çıkıldığını, hem terapi yapıldığını, hem hayata tutunmalarının sağlandığını, günü gelince de nasıl memleketlerine oy vermeye yollandıklarının ben çok yakından şahidi oldum. İlk çorbamızı Tepebaşı Belediyemizin Islahiye’de açtığı aşevinde depremzedelerle beraber içtik. Ben CHP’nin grup başkanvekiliyken, hem deprem döneminde, hem her zaman çok gezen, gören, örgütü çok iyi tanıyan, CHP’li belediyeleri çok iyi tanıyan birisi olarak Tepebaşı Belediyesi’ne gerçekten her yerde ve her anlamda gördük. Ahmet Başkanımızın bu yaptıkları, ekibi ile birlikte yaptıkları son derece kıymetli. Ben burada seçim sonuçlarını gördüğümde ‘Bir hakkın teslimi bu’ diyordum. Bu sonuçlar birçok yerde sürpriz olan sonuçlar. Tepebaşı, Eskişehir, büyükşehir için sürpriz değil hak edilmiş sonuçlar. Çok kıymetli işlerin halk tarafından ödüllendirilmesi.”

“SOSYAL DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ EKSİKSİZ YAPARAK BU KENTİN TERCİHLERİ DEĞİŞTİ”

“Burası başkanın dediği gibi geçmişte sosyal demokrasiye uzak bir kentti. Ama sol demeden, sosyal demokrasinin gereğini eksiksiz yaparak bu kentin tercihleri değişti. Çok önemli bir noktaya geldi. Bunun için de başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Tepebaşı ve Odunpazarı’nın, her ikisinin birden büyükşehir ile uyumları, dayanışmaları genel seçimlerde de büyük bir zaferi bize getirecek. Başkanlarımıza, örgütümüze, ilçe başkanımıza güveniyoruz. Bundan sonraki süreçte başarılarınızın artarak devam edeceğine inancımız tam. Selin Hanım’la birlikte, genel sekreterimizle, kadın kolları başkanımızla, milletvekillerimizle beraber ziyaretinize geldik. Bir kez daha teşekkür ve tebrik ediyorum başkanım.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler