04.12.2019

CHP PARTİ OKULU’NDAN BİR İLK DAHA

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu’nun üçüncü düzey eğitimi olan Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi ilk kez, 30 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da Parti Okulu binasında gerçekleştirildi. Eğitime 30 genç Parti Okulu Eğitmeni katıldı.
Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi’ne katılabilmek için, Temel Siyaset Eğitimi’ni almak ve bununla ilişkili olarak bir sosyal proje gerçekleştirmek, ayrıca Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’ni de tamamlamak gerekiyor.
Üretim odaklı ve interaktif bir yöntem izlenerek verilen eğitim, tüm sosyal demokrat politikaların çerçevesini çizen ve PM Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın tarafından anlatılan Sosyal Demokrat Politikalar dersi ile başladı. Devamında katılımcılar atölye çalışmaları yaparak uzmanlar tarafından hazırlanmış sosyal demokrat politika konuları özümsediler. Atölye çalışmalarını takiben ders sunumları gerçekleştirildi. Çevre Politikaları Dersi, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Mv. Gülizar Biçer Karaca; Sosyal Demokrat Dış Politika Dersi, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Mv. Ünal Çeviköz; Ekonomi Politikaları Dersi, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Mv. Bülent Kuşoğlu; Tarım Politikaları Dersi, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Mv. Orhan Sarıbal; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dersi, Parti İçi Eğitim Birimi ve Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Mv. Dr. Sibel Özdemir; Enerji Politikaları Dersi, Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Mv. Ahmet Akın; Sağlık Politikaları Dersi, Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve 26. Dönem Mersin Mv. Prof. Dr. Aytuğ Atıcı yönlendiriciliğinde işlendi.
Katılımcı genç eğitmenler, CHP Parti Okulu tarafından geliştirilen Yüz Yıllık Çınar isimli grup çalışması ile ders konuları ile ilgili olarak kendi hazırladıkları politika önerilerini geliştirdiler.
Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi’nin iki bölüm halinde yapılacağı ve ikinci bölümünün Şubat 2020’de gerçekleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.
Ayrıca CHP Parti Okulu’nun bu eğitimin bir üst modülü olarak da Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimi’ni geliştirdiği bildirildi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler