27.05.2018

CHP’DEN ADALET BAKANLIĞI’NA BAŞVURU

CHP’DEN ADALET BAKANLIĞI’NA BAŞVURU

CHP, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin belgeleri inceleme talebiyle Adalet Bakanlığı’na resmi başvuruda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanlığı’na 25 Mayıs Cuma günü başvurduklarını belirterek, “Fetullah Gülen’in iadesi için yapılan başvuru sürecine yönelik belgelerin incelenmesini talep ettik. Başvurumuzda, 4 kişiden oluşan heyetimizin, 29 Mayıs Salı ya da 30 Mayıs Çarşamba günü Adalet Bakanlığı’nda incelemeleri yapabileceğini ifade ettik” dedi.

Özel tarafından, Adalet Bakanlığına yapılan başvuruda şöyle denildi:

“Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce, ‘Amerikalılar beni aradı, Fetullah Gülen’in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum: Fetullah Gülen’in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı’ ifadesini kullanmış, bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığı’ndadır. Sayın İnce, devlet yalan söylemez. Devlette her şeyin kaydı, belgesi ve arşivi vardır. Sayın İnce, sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla Adalet Bakanlığı’na bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum’ çağrısında bulunmuştu.

Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce de daha sonra, ‘İki uzman avukat ile birlikte çok yakında arkadaşlar gidecekler, usulüne uygun mudur, değil midir, incelemeyi yapacaklar. Ama yüzde 100 eminim iade talebi usulüne uygun yapılmamıştır’ ifadesini kamuoyu önünde kullanmıştır. Kendisi tarafından belirlenen, partimiz tarafından görevlendirilen ve aşağıda isimleri yer alan heyetimizin, önümüzdeki hafta 29 Mayıs Salı veya 30 Mayıs Çarşamba günlerinden birinde bakanlığınızca belirtilen yer ve saatte evraklar üzerinde inceleme yapmasını talep etmekteyiz.”

Özel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise “Adalet Bakanlığı’na 25 Mayıs Cuma günü resmi yazıyla başvurarak, Fetullah Gülen’in iadesi için yapılan başvuru sürecine yönelik belgelerin incelenmesini talep ettik. Başvurumuzda, 4 kişiden oluşan heyetimizin, 29 Mayıs Salı ya da 30 Mayıs Çarşamba günü Adalet Bakanlığı’nda incelemeleri yapabileceğini ifade ettik" dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler