28.08.2021

CHP’DEN "BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI”

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen "Bilişim Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” Eskişehir'de gerçekleşti.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Prof.Dr.Yüksel Taşkın ve Onursal Adıgüzel'in de katıldığı çalıştaya sektör temsilcileri, akademisyenler, meslek örgütleri temsilcileri, STK temsilcileri ve bürokratlar katıldı. Çalıştayın koordinatörlüğünü ise Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Atasoy üstlendi.
Toplantının ev sahipliğini de üstlenen CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel yaptığı açılış konuşmasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yapılan çalıştaylar serisinin 'Bilişim' başlığının Eskişehir'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir'in teknoloji ve bilişim sektörlerinde çok mesafe kaydettiğini belirten Taşel, çalıştayın bu nedenlerle en doğru adreste yapıldığını sözlerine ekledi. 


CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın da  sosyal güvenlik sisteminin çalışmadığına dikkat çektiği konuşmasında iktidarın yarattığı siyasi kutuplaşma nedeniyle ülkenin gerçek sorunlarının tartışılamadığını söyledi. Ülkenin en yakıcı gündemi olan işsizlik sorununun nasıl çözülmesi gerektiğine odaklanmanın siyasetçilerin görevi olduğunu vurgulayan Taşkın, bu nedenle on bir sektör/alanda istihdam çalıştayları düzenlediklerini söyledi. Çalıştaylarda doğrudan konunun muhatapları olan sektör bileşenlerini dinlediklerini ve onlardan aldıkları önerileri raporlaştırdıklarını anımsatan Taşkın, böylece istihdam odaklı üretim konusunda geliştirecekleri somut önerilerini kamuoyuyla paylaşacak duruma geleceklerini vurguladı.


CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de bilişimin popüler bir alan olmasına rağmen sektörel olarak gelişememesine dikkat çekti. Konunun bir eko sistem sorunu olduğuna değinen Adıgüzel adalet, demokrasi, özgürlük gibi değerlerin gelişmemesinin birçok alanda olduğu gibi bilişim sektörlerinde de gelişmenin önündeki en büyük engel olduğuna vurgu yaptı. 
Katılımcıların bilişim sektöründe istihdam olanaklarının hangi temel politikalarla geliştirilebileceği konusundaki görüş ve önerilerini paylaştıkları çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Ali Rıza Atasoy, paylaşılan görüş ve önerilerin bir rapor haline getirilerek en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler