05.08.2019

CHP'DEN KAZ DAĞLARI RAPORU

CHP'DEN KAZ DAĞLARI RAPORU
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Kaz Dağları'ndaki altın madeni ve ağaç katliamı ile ilgili tespit ve önerileri içeren bir rapor hazırladı.
Raporun öneriler kısmında şunlara yer verildi:
1.) İlgisinin hilesi sonucunda tesis edilen idari işlemler her zaman geri alınabilir. Yanlış ve yanıltıcı bilgi ve belgeler kullanılarak alınan ÇED Olumlu Kararı iptal edilmelidir.  
2.) ÇED raporunda belirtilen saha dışarısında yapılan çalışmalar (yol çalışması) derhal durdurulmalı, sorumluları hakkında hukuki ve cezai süreçler işletilmelidir.  
3.) ÇED raporunda belirtilen saha içerisinde, ÇED raporunda belirtilen kısımlar dışında yapılan ağaç kesimleri nedeniyle; sorumluları hakkında hukuki ve cezai süreçler başlatılmalıdır.  
4.) ÇED raporunda, yanlış ve yanıltıcı belge kullanılması nedeniyle, sorumluları hakkında Belgede Sahtecilik Suçu kapsamında suç duyurusunda bulunulmalıdır.  
5.) ÇED raporundaki taahhütlere aykırı davranılması nedeniyle, sorumluları hakkında hukuki ve cezai süreçler başlatılmalıdır.  
6.) Görevlerinin gerektirdiği özen yükümlülüğünü yerine getirmeyen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında idari disiplin işlemi başlatılmalı ve suç duyurusunda bulunulmalıdır.  
KAZ DAĞLARI RAPORUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler