24.02.2021

DOĞA HAKLARI İHLALLERİ 2020 YAYINDA!

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan Doğa Hakları İhlalleri 2020 isimli kitap basılı ve elektronik olarak yayınlandı. 
İki bölümden oluşan kitabın, ilk bölümünde 2020 yılında CHP Doğa Hakları tarafından hazırlanan rapor ve metinlere yer verilirken, ikinci bölümünde 2020 yılında yaşanan doğa hakları ihlalleri Kovid 10 ve Hava Kirliliği, Afetler ve Aşırı Doğa Olayları, Atık Sorunları, Çevre ve Halk Sağlığı, Gıda Hakkı, Hayvan Hakları, Doğal, Tarihi ve Kültürel Koruma Alanları, İmar, Yapılaşma ve Kentler, Enerji ve Madencilik, Orman-Mera-Tarım Alanları, Toplumsal Mücadeleler başlıkları altında sıralandı. 
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Doğa Hakları İhlalleri 2020 için kaleme aldığı önsözde, “2020 yılı içerisindeki maden ihaleleri, sel, deprem, orman yangınlarına vurgu yapılarak kırı ve kenti rantsal kaygılardan arınarak, şeffaf ve katılımcı bir süreçle afete karşı dirençli, iklimle uyumlu yeniden inşa etmenin vakti geldi” çağrısı yer alıyor. 
CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinde yer alan Gelecek Nesiller İçin Ekosistem Hakkını Koruma başlığını hatırlatarak 2021 yılındaki hedeflerini aktaran Ali Öztunç “Yaşamı yeniden nefes alınabilir hale getirmek, ekosistem hakkını korumak ve geliştirmek için çalışacağız. Ekosistem hakkını Anayasal güvence altına aldıracağız.” dedi. 
2020 DOĞA HAKLARI İHLALLERİ KİTABI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler