02.01.2020

GENEL BAŞKAN KOORDİNATÖR BAŞDANIŞMANI TOPRAK: "ÜLKEMİZİ 100 YIL GERİYE GÖTÜRME PLANLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın ülkeyi geriye götürme mücadelesine giriştiğini belirterek “Her alanda kendisini gösteren bu gayretlerin önünü kesmek, millet iradesinin yegâne temsil edildiği Meclis’in 100’üncü yılını kutlayacağı 2020’de bu gidişe dur demek en önemli mücadelemiz olacak” dedi.

Toprak; iktidarın ekonomiden dış politikaya varana kadar Türkiye’yi ciddi tehditlerle karşı karşıya bırakan politikalara yöneldiğini, tarafı olmadığı bir iç savaşa sürüklemeye çalıştığını, millet yoksullaşırken israfta, şatafatta sınır tanımayan bir yönetim kadrosunun safahat içinde olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyeti kurma mücadelesinin kilometre taşlarında art arda 100’üncü yıllar dönemine girilirken, iktidarın ülkemizi 100 yıl geriye götürme, karanlığa sürükleme çabalarındaki artış öne çıkıyor.
17’inci yılını geride bırakan AK Parti iktidarı, büyük yokluklar içinde Cumhuriyeti kuran kadroların, bu ülkeye kazandırdığı ne kadar milli değer varsa satarak, kurumları tahrip ederek ülkenin temellerini sarsıyor. Şimdi ‘yerli ve milli’ diyerek ülke kaynaklarını rant hırsıyla çılgın, hesapsız projelere akıtıyor. İktidarın lüks ve şatafat hevesine artık bu ülkenin bütçesi de yetmiyor! Devlette mütevazı, adil ve liyakatli yönetimin yerini; yazlık-kışlık saraylarda saltanat süren, zırhlı araç filoları ve yüzlerce korumayla gezen, hepsi birbirinden lüks VIP özel uçak filolarının masrafını halka ödeten, milletten kopmuş bir yönetim ve emrindeki yönetici kadroları almış durumda.

İsraf ve gösteriş düşkünü bu yönetici kadrolar, kişisel hırsları, macera hevesleri ‘Yeni Osmanlı’ hayalleriyle, ülkeyi büyük tehlikelere sürükleyen adımları atmakta ısrar ediyorlar. Suriye’de, Irak’ta ve şimdi de Libya’da ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ temel ilkesini dışlayan bu maceracı dış politika ile Türkiye’yi bölgede ve dünyada yalnızlaştırıyorlar. Anayasayı, hukuk devletini, demokratik hak ve özgürlükleri askıya alarak ülkemizi adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürüyorlar. Muhalif olan herkesi susturup baskılamaya yönelen bu iktidarın, ülkemize ve milletimize yaptıkları Türkiye Cumhuriyeti tarihinin karanlık sayfaları arasında yerini alacaktır.

Büyük mücadelelerle elde ettiğimiz, demokratik, ekonomik, anayasal haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Kadınlarımızın her gün katledilmesine, çocuklarımızın taciz-tecavüz kurbanı olmasına, milyonlarca gencimizin işsizlik ve umutsuzlukla geleceğinin kararmasına müsaade etmeyeceğiz.

Millet iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yılını kutlayacağımız 2020 yılı; tek kişinin iradesinin millet iradesini ayaklar altına almasına karşı ortak akıl ve vicdanın sesini yükselttiği, karanlığa dönmeye ‘Hayır’ dediği, demokrasi, barış, huzur, hoşgörü ve kardeşliğin yeniden yeşerdiği bir yıl olacaktır. Temennim, CHP iktidarında yitirilen tüm değerlerin demokrasi ile taçlandırılması. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”