21.03.2019

GENEL BAŞKAN KOORDİNATÖR BAŞDANIŞMANI TOPRAK; YASA TANIMAYAN TRT, AK PARTİ YAYIN ORGANI OLDU!

GENEL BAŞKAN KOORDİNATÖR BAŞDANIŞMANI TOPRAK; YASA TANIMAYAN TRT, AK PARTİ YAYIN ORGANI OLDU!
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, kamu yayın kurumu TRT’nin yasa gereği olan yükümlüklerine rağmen iktidar emrinde tek yanlı ve tek sesli yayıncılık anlayışını sürdürerek, muhalefetin söz hakkını yok saydığını halkın parasıyla, halka rağmen, halka karşı yayıncılık yaptığını söyledi.
İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, seçim yasası, Anayasa ve TRT’nin kendi kuruluş yasasında yer alan hükümlere karşılık, TRT’nin hukuku ve tarafsızlık mecburiyetini ayaklar altına alan bir yayın politikasını, seçimlere gidilirken tümüyle pervasızca sürdürdüğünü ifade ederek şu açıklamayı yaptı:
“Vatandaşlarımızın vergileriyle finanse edilen TRT, yayın saatleri ve içerikleri ile ilgili her seçim döneminde olduğu gibi yine AK Parti’nin kalesi oldu. TRT bu yanıyla bir kez daha “yandaşlık ve lehte” haber rekoru kırdı. Haberciliğin ilkelerini yok sayarak milletin değil, iktidarın TRT’si olduğunu sergiledi. İktidarın art arda yaptığı elektrik zamlarıyla, elektrik faturasına yansıtılan vergi ve TRT paylarıyla akıtılan kaynakları 82 milyon yurttaşın bilgi ve haber alma, eğlence, kültür gereksinimi için kullanması gereken TRT, sergilediği yayıncılık anlayışıyla, AK Parti’nin resmi parti yayın kurumuna dönüşmüş durumdadır.
Dünyadaki kamusal yayıncılıktan zerre kadar nasibini almamış bir yayın anlayışı ve partizan zihniyetin güdümündeki TRT yine tüm siyasi partilere eşit ve adil olamadı. 01-13 Mart tarihleri arasında TRT ana haber bültenlerinde siyasi partilere toplam 127 dakika süre ayrıldı. Bu sürenin 76 dakikası AK Parti’ye, 36 dakikası CHP’ye, 9 dakikası MHP’ye, 6 dakikası da İYİ Parti’ye kullanıldı. TBMM’de temsil edilen diğer partilere hiç yer verilmedi. TRT, hem ana haber bültenlerinde muhalefete ayrılan süreyi kıstı, hem de bu kısıtlı sürede çok büyük bir bölümünü toplumu kışkırtıcı, asılsız ve seçmen nezdinde muhalefeti yaralayıcı ‘aleyhte’ yapılan haberlere yer verdi.
İktidarın olanakları, kamu kurumlarının reklamları ve kamu bankalarının kredileriyle beslenen iktidar kontrolündeki medyanın yayın politikası zaten belli. Yapacakları yayınlar için bile nereden talimat aldıkları açık şekilde ilan edilen bu medya kuruluşlarının, ihaleler, krediler, reklam payları nedeniyle göbekten bağlı oldukları iktidarın sözünden çıkmalarını, gerçekleri haber yapmalarını zaten beklemiyoruz. Reytingleri, tirajları ortada. Bunu herkes biliyor, iktidar kanalları reytingin dibinde, izlenmiyor, pek çok gazete satılmıyor; sadece dağıtılıyor. Ancak TRT örneği içimizi acıtıyor: Vatandaşın zorlukla ödediği elektrik faturasına eklenen TRT payıyla vatandaşın cebinden maaşları ödenen, gerçek sahibinin millet olduğu TRT’nin yayın anlayışının, millete karşı adil olmaması günü geldiğinde hesabı sorulacak ağır bir vebaldir!”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler