RAHMİ AŞKIN TÜRELİ

İZMİR Milletvekili

Özgeçmişi

15 Ekim 1963'te Amasya Merzifon'da doğdu. Babasının adı Feyzi Tunç, annesinin adı Yıldız'dır.

İktisatçı, Plancı; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını ABD'de Güney Kaliforniya Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yaptı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda Planlama Uzmanı olarak çalıştı. ODTÜ'de Öğretim Görevlisi olarak ekonomi dersleri verdi. Türkiye İş Bankası’nda ve İş Portföy Yönetimi A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengeleri, kriz, sanayileşme, tarım, işsizlik ve yoksulluk üzerine yapılmış çalışmaları ve yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Mülkiyeliler Birliği’nde II. Başkanlık, Onur Kurulu Üyeliği ve Mülkiye Araştırma Merkezi Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü. İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ve Ege illeri dernek ve vakıflarının oluşturduğu EGEM Platformu’nun başkanlıkları görevlerinde bulundu.

24. Dönemde İzmir Milletvekili seçilen Türeli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Üyelik ve CHP Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen Türeli, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Mesaj Gönderin

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.