08.09.2017
AHMET AKIN BENZİN VE MOTORİN FİYATLARININ ARTMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

-DENİZCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN UYGULAN UCUZ MAZOT TARİFESİ TARIMDA DA UYGULANMALI

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın 6 Eylül 2017 itibariyle benzine ve motorine 7 kuruş zam yapılması hakkında açıklamada bulundu. Akın’ın açıklaması şu şekilde;

MOTORİNE BİRER GÜN ARAYLA ZAM
Akın motorine ve benzine birer gün arayla zam yapılmasına tepki gösterdi. Akın;”6 Eylül 2017 itibariyle benzine ve motorine zam yapıldı. Film beğenilmiş olacak ki, ertesi gün devamını çektiler. 7 Eylül 2017 itibariyle de motorine 6 kuruş zam geldi. Toplamda 13 kuruş daha vatandaşımızın cebinde yük bindi” dedi.

DOLAR FİYATLARI DÜŞERKEN BENZİN FİYATLARI ARTIYOR

Akın benzin ve mazot fiyatlarının dolara endeksi olduğunu belirterek dolar düşerken benzin ve mazotun da düşmesi gerektiğini belirtti. Akın ayrıca 1 Ocak 2017 dolar,-benzin-petrol fiyatlarıyla 7 Eylül 2017 dolar-benzin-petrol fiyatlarını karşılaştırdı. Akın’ın paylaştığı veriler şu şekilde;

1 Ocak 2017 Benzin Litre Fiyatı: 5.17 TL
1 Ocak 2017 Petrol Varil Fiyatı: 55 Dolar
1 Ocak 2017 1 dolar: 3.54 TL
7 Eylül 2017 Benzin Litre Fiyatı: 5.27 TL
7 Eylül 2017 Petrol Varil Fiyatı: 54 Dolar
7 Eylül 2017 Dolar: 3.42 TL

YAT SAHİPLERİ MAZOTU 1.5 TL’DEN ALIYOR!
Akın çiftçinin fahiş fiyattan mazot alırken, yat sahiplerinin 1.5 TL’den mazot kullanmasını hak değil haksızlık olarak yorumladı. Denizciliği geliştirilmesi için uygulanan bu fiyatın tarımın geliştirilmesi amacıyla çiftçi içinde uygulanmasını talep etti.

CHPnet

SİTELERİ