17.07.2017
Yazı Boyutu: A- A+

BAYDAR: OKUL SAYILARININ ARTTIRILMASI GEREKİRKEN, OKUL KAPATILMASI HANGİ ANLAYIŞLA BAĞDAŞMAKTADIR?

CHP Aydın Milletvekili ve Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu üyesi Metin Lütfi Baydar, İzmir’in Buca İlçesi’nde bulunan 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatılması yönünde karar alınmasına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Baydar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde "Ülkemizde okullarımızın sayısı arttırılması gerekirken bu durumun aksine İzmir’in Buca ilesinde bulunan 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatılacağı kamuoyunda konuşulmaktadır. Söz konusu okul çeşitli yarışmalarda ödüller almış başarılı bir okuldur" açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1-    80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatılma gerekçeleri nelerdir?

2-    Ülkemizde okul sayılarının arttırılması gerekirken aksine okul kapatılması hangi anlayışla bağdaşmaktadır?

3-    Söz konusu okulda kaç idareci, kaç öğretmen ve kaç öğrenci vardır?

4-    Kapatılacak olan okul binası daha sonra hangi amaçla, nasıl değerlendirilecektir?

5-    Kapatılacak olan okulun öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve idarecilerinin nerelere yerleştirilmesi düşünülmektedir?

6-    Kapatılacak olan okulun öğrencilerinin, çevresinde bulunan okullara yerleşmesi için yeterli kapasite var mıdır?

7-   Okuldaki öğrencilerin, öğrenci ailelerinin, idarecilerin ve öğretmenlerin mağdur edilmemesi için söz konusu okulun kapatılması kararından vazgeçilecek midir?