17.07.2017
Yazı Boyutu: A- A+

BOZKURT: ATATÜRK’ÜN EBEDİ İSTİRAHATGAHI OLAN ANITKABİR’E SAHİPSİZMİŞ GİBİ DAVRANILMASI KASITLI EYLEM MİDİR?

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan ve her yıl milyonlarca yurttaş tarafından ziyaret edilen Anıtkabir’in şikayete konu olan halini Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt,  Anıtkabir’e bir süredir gereken özenin gösterilmediği, olağan bakımın yapılmadığı, yeterli askeri personelden yoksun bırakıldığı şikayetlerinin kamuoyuna yansıdığına dikkat çekerek, geçtiğimiz yıl da mozole yakınına özel bir kargo şirketi tarafından çocuk parkı yaptırıldığını, tepkiler üzerine kaldırılmasının ardından yerleşkeye halı saha yapıldığını hatırlattı.

Son olarak, Ata’mızın lahitinin bulunduğu ve en büyük saygı makamı olan salonda ziyaret ve yürüyüş düzenini sağlayacak personel olması bir yana temizlik görevlileri dışında kimsenin bulunmadığı, dolayısıyla ziyaretçilerin kurallara uymayarak gelişigüzel davrandığı, aynı şekilde yerleşke içinde normalde girmenin yasak olduğu yeşil alanlarda insanların dolaştığı, ziyaretçilerin özellikle başlarını eğerek yürümesi için tasarlanan ve bir saygı yolu olan Aslanlı Yol boyunca kağıt mendillere, pet şişelere rastlandığı bilgisinin kamuoyuna yansıdığını ifade eden CHP’li Bozkurt, “Bağımsızlık Savaşı’mızın Muzaffer Komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’in saygının, hürmetin, maneviyatın başyapıtı olduğu göz önüne alındığında, yerleşke içindeki bakımsızlığın, askeri personel yetersizliğinin, ziyaretçilerin başıboş bırakılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Anıtkabir’e önce çocuk parkı sonra halı saha gibi kabul edilemez yapıların inşa edilmesinin ardından şimdi de sahipsizmiş gibi davranılmasının kasıtlı olup olmadığını soran Hüsnü Bozkurt ayrıca, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak, Anıtkabir’deki bu özensizliğin önüne geçilmesi, eskiden olduğu gibi dirlik ve düzeni sağlayacak gerek askeri gerekse sivil personelin arttırılması için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.