YASEMİN ÖNEY CANKURTARAN

E-Posta :yasemin.oneycankurtaran@chp.org.tr
Web Sitesi :
ÖZGEÇMİŞ

Cumhuriyet  Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 1970 yılında Ankara'da doğmuştur. Memur bir ailenin çocuğu olarak ilk-orta-lise eğitimini birçok ülke ve şehir değiştirerek devam ettirmiş en son Diyarbakır Lisesinden mezun olup Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini birincilikle kazanmıştır. Fakülteye devam ederken part-time (Merkez Bankası ve özel sektör) çalışmış,  bir yıl yine esnek zamanlı olarak TBMM'de Avrupa kaynaklı düşünce kuruluşları ile 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu bir araştırma yürütmüş, çalışması üç dile çevrilen bir kitap olarak yayınlanmıştır.

Mezuniyetten  sonra  Berlin'de Friedrich Naumann Vakfında ve vakfın temsilcisi olarak Londra'da Sosyalist Enternesyonel'de çalışmaya devam etmiştir.  Türkiye'ye döndükten sonra Sermaye Piyasaları ve Finans konusunda  profesyonel olarak çalışmış, zaman içerisinde, finans, turizm ve sanayi sektörlerinde kendi şirketlerini kurmuştur. Aynı dönemde Takasbank, TOBB Sermaye Piyasaları Meclisi, TSPB gibi özdüzenleyici kurumlarda Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, İMKB'de uzun yıllar tahkim-uyuşmazlık komitesi başkanlığı yaparak yönetimde bulunmuştur.

İş hayatıyla aynı zamanda akademik hayatını da devam ettiren Cankurtaran; Mülkiye, ODTÜ, Marmara Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde; Ekonomi, Siyaset Bilimi, İletişim, Bilişim Sistemleri, Dinler Tarihi, gibi değişik disiplinler ve formasyonlarda  akademik çalışmalarını sürdürmüş, çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak  ve idari kadrolarda yönetici olarak çalışmıştır.

Uzun süredir  Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Bolluca Çocuk Köyü) Mütevelli ve  Yönetim Kurulu üyesi olan Cankurtaran, Vakfın kurucu başkan olduğu Çocuk ve Haklarını Koruma Platformunun da kurucu üyelerinden olup, çocuk ve kadın hakları üzerine birçok proje ve çalışmaya imza atmıştır. Bağımlılıkla mücadele konusunda C4 Recovery Solutions Vakfı'nın Türkiye'deki Yerel Yönetimler temsilciliğini üstlenen Cankurtaran, kamuoyunda bu alanda yaptığı çalışmalar ve belediyelerde açtığı Rehabilitasyon Merkezleriyle tanınmaktadır.

Değişik kurumlar tarafından birkaç kez 'Yılın İş Kadını' ve 'Yılın Akademisyeni' olarak ödül alan Yasemin Öney Cankurtaran'ın 'Kadın ve Siyaset, Kimlik Üzerine Siyaset',  'Özelleştirme Yöntemleri',   'Kamu-Özel Sektör İşbirliği Modelleri',  'Din ve Siyaset',  'Çağdaş Yönetim Sistemlerinde Sosyal Politikalar',  'Sosyal Demokrat Sözlüğü',  'Terörle Mücadele, Sosyal Projeler ve Siyasi Politikalarda Algı Yönetimi' gibi Siyaset ve Ekonomi üzerine yazdığı tez, kitap ve birçok makalesi bulunmaktadır. Cankurtaran iyi derecede İngilizce ve değişik seviyelerde Almanca, Arapça, İbranice, çok az Kürtçe bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesi olan Yasemin Öney Cankurtaran İstanbul'da ikamet etmektedir.

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu

Güvenlik Resmi