LALE KARABIYIK

Telefon :(312) 207 4076
E-Posta :lale.karabiyik@chp.org.tr
ÖZGEÇMİŞ

1965’te Bilecik’te doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1989 yılında yüksek lisans eğitimini, 1993 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2005 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Finans anabilim dalına Profesör olarak atandı.

Tarafından hazırlanmış 6 ders ve araştırma kitabı, 29 ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makale, 7 ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş tebliğ ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından verilmiş araştırma ödülü bulunmaktadır. Çeşitli ders ve araştırma yayınlarının yanı sıra Küresel Krizde Risk Yönetimi, Üniversite Sanayi  İşbirliği Projeleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Kentsel Rekabet Endeksleri, Yenilenebilir Enerji Yatırımları Stratejisi ve Dış Ticaret Açığı, Kadın Girişimciler ve Mikro Finans, TL de Yaşanan Aşırı Değerlenmenin Ölçüm Raporu  son dönemde yaptığı çalışmalardan bazılarıdır.

Prof . Dr. Lale Karabıyık 1999 yılından bu yana yerel ve ulusal basında çeşitli televizyon programlarında ekonomi ve piyasa değerlendirmeleri yapmakta, ekonomi basını ve dergilerde köşe yazılarıyla yer almaktadır. Prof. Dr. Lale Karabıyık  27 yıllık öğretim üyeliği boyunca, akademik görevlerinin yanı sıra Uludağ Üniversitesi İİBF Fakültesi Dekan Yardımcılığı, U.Ü ÖYP Koordinatörlüğü, U.Ü Senato Üyeliği ve U.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü gibi çeşitli idari görevlerde de bulundu. Bunların yanı şıra, çeşitli SİAD’larda ekonomi danışmanlığı yaptı. Prof. Dr. Lale Karabıyık evli ve  bir çocuk annesidir.

ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TUKD)

Cumhuriyet Kadınları Derneği

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ)

Finans Bilim Platformu

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER)

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu

Güvenlik Resmi