ZEYNEP ALTIOK

E-Posta :z.altiok@gmail.com
Web Sitesi :
ÖZGEÇMİŞ

1968 yılında Ankara’da doğdu. İÜ Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. İletişimciliği meslek olarak seçti. 19 yıl çokuluslu reklam ajanslarında müşteri ilişkileri koordinatörlüğü, grup yöneticiliği yaptı. Kariyerini profesyonel iletişim danışmanı olarak sürdürdü.

İnsan hakları alanında yürüttüğü çalışmaların yanı sıra CHP Kültür Sanat Platformu kurucu üyesi olarak ülkemizde kültür ve sanat politikalarının belirlenmesi ve sanat dünyasının sorunlarının çözümü için sanatçılarla ve onların örgütleriyle iletişim ve dayanışma içerisinde çalışmalar yürütmektedir.

1993 yılında bir ortaçağ karanlığında babası Metin Altıok’u yitirdikten sonra, bu acının ardından şairi ve Sivas utancını unutturmamak için hazırladığı “Gölgesi Yıldız Dolu” Armağan Kitap ve “Metin Altıok’tan Zeynep'e Mektuplar” adlı derlemelerinin yanı sıra  “Yıldız İzi” ve “Acısı Bende Kalsın” adlı iki deneme kitabı vardır.

Toplumsal Bellek Platformu, Birleşik Haziran Hareketi, Barış İçin Kadın Girişimi, ÇYDD, PEN Yazarlar Derneği ve SODEV üyesi; Kadın Eserleri Kütüphanesi, Bilgi Merkezi Vakfı, Nazım Hikmet Vakfı ile Ülke Politikaları Vakfı yönetim kurulu üyesidir.

2012’de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığına, 2014’te CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde CHP İzmir Milletvekili olarak parlamentoya giren Altıok çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesidir.

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu

Güvenlik Resmi