ÇETİN OSMAN BUDAK

E-Posta :cetin.budak@chp.org.tr
ÖZGEÇMİŞ

Çetin Osman BUDAK:

29.06.1960’ta Antalya’da doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Ayten’dir.

Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde (Muğla) tamamladı.

Antalya’da 1990 yılında Budak Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 1995 yılında da Odak Kırtasiye Ltd. Şti.’ni kurdu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) 2003 yılında Yönetim Kurulu üyeliğine, 2005 yılında Başkan Yardımcılığı’na seçildi.  2008 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı oldu.  2009 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı oldu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2013 yılında ikinci defa ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı yıl TOBB seçimlerinde TOBB Başkan Yardımcısı oldu.

Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı,  Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Fuarlar Komitesi Başkanlığı ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Mütevelli Heyet Üyeliği, EXPO 2016 Antalya, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA),  Antalya Serbest Bölge A.Ş (ASBAŞ),  Antalya Altyapı Danışmanlık A.Ş (ALDAŞ), Zeytinpark   A.Ş. yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Onur Üyesi’dir.

25 ve 26’ncı Dönem Antalya Milletvekili seçildi.

CHP 35’inci Olağan Kurultayı’nda CHP Parti Meclisi Üyesi seçildi.

24 Ocak 2016 tarihinde İşveren Sendikaları ve Meslek Birliklerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Budak, evli ve iki çocuk babasıdır.

cetin.budak@chp.org.tr

cetinosman.budak@tbmm.gov.tr

www.facebook.com/cetinosman.budak

@CetinOsmanBudak

www.cetinosmanbudak.com.tr

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu

Güvenlik Resmi