14.12.2016

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GERÇEKLEŞEN LİDERLER ZİRVESİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (14 ARALIK 2016)

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE  GERÇEKLEŞEN LİDERLER ZİRVESİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
(14 ARALIK 2016)


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör bir siyasi partinin tek başına çözeceği bir olay olmanın da ötesinde bütün siyasi partilerin, bütün vatandaşların, bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur. Bu ortak soruna karşı ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim önayak oluyorsa bizler de haklı olarak onlara her türlü desteği vermek durumundayız." dedi. 

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Liderler Zirvesi sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortak basın toplantısı düzenledi.

Liderler yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi:

Kemal KILIÇDAROĞLU- Değerli basın mensupları, Sayın Başbakan yaşanan terör olayları dolayısıyla bizleri bilgilendirdi, kendisine teşekkür ederiz. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması, teröre karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiği konusunda bir uzlaşmamız oldu. Zaten bu uzlaşma hayatın doğal akışına da en uygun uzlaşmadır. Terör can yakıyor, terör bir insanlık suçudur, teröre karşı hep beraber bütün vatandaşlar, Türkiye’deki 80 milyonun ortak tavır takınması lazım. Bu konuda kendilerine düşüncelerimizi gayet net, gayet açık bir şekilde ifade ettik. Öneriler konusunda düşüncelerimizi Sayın Başbakana aktardık. Türkiye süratle olağan bir sürecin içine gelmeli ve terör olayları bitirilmelidir. Terör bir siyasi partinin tek başına çözeceği bir olay olmanın da ötesinde bütün siyasi partilerin, bütün vatandaşların, bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur. Bu ortak soruna karşı ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim önayak oluyorsa bizler de haklı olarak onlara her türlü desteği vermek durumundayız.
Dolayısıyla düşüncelerimizi aktardık. Umuyoruz Türkiye bu tür acı olaylardan süratle kurtulmuş olur.

Öte yandan Başbakan ve Bahçeli de şu değerlendirmeleri yaptı:

Binali YILDIRIM- Değerli basın mensupları, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanıyla son zamanlarda terörle ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için bir araya geldik ve bu toplantımızda şunu bir kez daha gördük ki, terörle mücadele konusu Türkiye’de siyaset üstü bir konudur ve parti görüşümüz, düşüncemiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek Cumhuriyet Halk Partisinde, gerek Milliyetçe Hareket Partisinde gerekse de Adalet ve Kalkınma Partisinde devam etmektedir ve bu konuda yapılacak her türlü çalışmada, alınacak her türlü kararda, yasal düzenlemelerde Sayın Genel Başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. 
Zira ülkemizin hem doğu güneydoğuda hem de güney sınırlarımızdaki Suriye’de, Irak’ta devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. Burada içerde ve dışarda kim ne söylerse söylesin, bizim açımızdan anlamı yoktur. Anlamı olan Türkiye’nin birliği, beraberliği, toprak bütünlüğünün devam etmesi, milletimizin kardeşliğinin zarar görmemesidir. 
Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında gerek Suriye’de, gerek Irak’ta, gerekse yurtiçinde konuları Sayın Genel Başkanlar ile paylaşma fırsatı bulduk. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu. 
Teşekkür ediyorum.

Devlet BAHÇELİ- Sayın Başbakanımızın çağrısı üzerine Türkiye’de acımasızca ve alçakça sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılmış olan toplantı milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içerisinde gelişmiştir. Siyasi partiler terörle mücadelede kesin ve acımasız bir kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir. Bunun da uygulamalarını önümüzdeki günlerde görüleceği inancıyla Sayın Başbakana ve Sayın Genel Başkana teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler