20.06.2018

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE HATAY’DA…

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Şimdi ben Allah'ın izni, milletin isteğiyle 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olacağım. Buna inanıyorum, ilk kez bu seçimde 81 milyon kazanacak yani sadece ben kazanmayacağım, sadece CHP'liler kazanmayacak, AK Parti'li kardeşlerim de kazanacak, herkes kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak." dedi.
İnce, Hatay'ın Defne ilçesindeki Sevgi Parkı'nda düzenlenen mitingde, konuşmasına başlamadan önce bugün şehit haberlerinin geldiğini, şehitlerden birinin de Hataylı olduğunu belirterek, herkesi şehitler için saygı duruşuna davet etti.

HATAY, KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN, BEREKETİN VE MEDENİYETLER ŞEHRİ
Saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden İnce, Hatay'ın medeniyetler şehri ve kardeşliğin, barışın, bereketin kenti olduğunu belirterek, "Yıl 1699, Osmanlı ilk kez Karlofça ile toprak kaybediyor, 1699'dan sonra 223 yıl hep kaybediyor ta ki 1922'ye gelene kadar. 1922'de bir aslan parçası Gazi Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Sakarya'da Dumlupınar'da 223 yıllık bir kaybedişi bitiriyor. İlk kez 223 yıl sonra kaybetmekten kazanmaya geçiyoruz ve o beğenmedikleri Cumhuriyet, 91 yıllık tarihinde 2 kez daha kazanıyor. Biri Hatay, biri Kıbrıs. Herkes şunu iyi bilir ki, 1938'in Mayıs ayında Atatürk rahatsızlığına rağmen Adana ve Mersin gezilerini yaptı. Ordunun tatbikatlarını izledi, yabancı kuvvetlere gözdağı verdi, 'Ben buradayım' dedi, 'Ordum hazır' dedi ve o seyahat Atatürk'ün erken ölümüne yol açmıştır ve Atatürk biliyordu, Hatay için Adana'ya, Mersin'e geldi. Yani Atatürk bir Hatay şehididir, Hatay şehidi." diye konuştu.

O SARAYLI BEN MİLLETİN EVLADIYIM
Ülkede 2002'ye kadar devlet adamlarının olduğunu ancak 2002'den sonra bir şeylerin değişmeye başladığını anlatan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik şu eleştirilerde bulundu:
"O saraylı ben milletin evladıyım. Önce sarayına taşındı sonra dava arkadaşlarını sattı. Beraber yola çıktığı 'kardeşim' dediği kimse kalmadı. Hiç kimse yok, beraber yola çıktıklarında partinin kurucularından 'kardeşim' dediklerinden kimse kalmadı, ikinci kısmında onları sattı. Sonra meydanlarda Rizeli'yim dedi. Rizeli doğru ama Rize çayını beğenmedi, 4 bin 500 lira kilosu beyaz çay içti, onu da beğenmedi. Sonra 'Ben yerliyim, milliyim' dedi ama 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez onun döneminde toprak kaybetti, Süleyman Şah Türbesi'ni kaybetti, ilk kez. Orası bir Türk toprağıydı ve ne yazık ki rahmetli Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi. Türkiye'nin geldiği durum bu. Türkiye'de herkesle kavga eden, dünyada herkesle kavga eden birisi var. Bir de bu yorgun adamın karşısında yeni isim var, bir taze kan var."

ÖZGÜR, DEMOKRASİSİ KÖKLEŞMİŞ, TOPRAKLARINDAN BEREKET FIŞKIRAN BİR TÜRKİYE OLACAK
Türkiye'nin taze kana ihtiyacı olduğunu ve cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını belirten İnce, şunları söyledi:
"Şimdi ben Allah'ın izni, milletin isteğiyle 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olacağım. Buna inanıyorum, ilk kez bu seçimde 81 milyon kazanacak yani sadece ben kazanmayacağım, sadece CHP'liler kazanmayacak, AK Parti'li kardeşlerim de kazanacak, herkes kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak ama kazayla Erdoğan kazanırsa, hepimiz kaybedeceğiz. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek, dünyadaki yalnızlığımız devam edecek, dolar yükselecek. Erdoğan kazanırsa faiz yükselecek, Suriye'yle kavga etmeye devam edeceğiz. İnce kazanırsa umutlarımız dal verecek, geleceğe güvenle bakacağız. Özgür bir Türkiye olacak, demokrasisi kökleşmiş bir Türkiye olacak. Topraklarından bereket fışkıran bir Türkiye olacak. Üniversitelerinde ilim üretilen bir Türkiye olacak."
Muharrem İnce, böyle bir mitingi de ilk kez yaptığını ve çatılar dahil her tarafın insanlarla dolu olduğunu vurguladı.

İLK 100 GÜNDE YAPACAKLARINI ANLATTI
Cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk haftadan başlayıp, 100 günde yapacaklarını ilk kez Hatay'da açıklayan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlk bir haftada yeminden sonra 7 gün içinde başlayıp 100. günde bitireceğim işleri açıklıyorum. Bir, Olağanüstü hali kaldıracağım. İki, Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak, Merkez Bankası Başkanı'nı, parti genel merkezine çağırmayacağım. Üç, Bakanlar Kurulunu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım. Yani cumhurbaşkanı yardımcıları da bakanların arasında liyakat esas olacak ama toplumu da kucaklayacak, her kesimden insan olacak her kesimden."
"Terörle mücadele, PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız bir mücadele edilecek." diyen Muharrem İnce, şunları anlattı:
"Erdoğan 2002'de iktidara geldiğinde, Türkiye Dünya Kupası'nda üçüncüydü, bugün şimdi Dünya Kupası başladı biz katılamıyoruz bile. Niye? Spor siyasallaştı, kulüp seçimlerine, federasyona müdahale ediyor. Passolig diye bir şey çıkardı, hemen kaldıracağım Passolig'i hemen. Yine bir hafta içinde başlayıp 100 gün içinde tamamlayacağız. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'ni hemen atayacağım hemen. 1980'den 2002'ye kadar AKP öncesinde Türkiye Cumhuriyeti, Suriye ile 13 anlaşma imzalamış, 2002'den 2012'ye kadar Erdoğan döneminde 49 anlaşma imzalamış. 'Dostum Esad, kardeş Esad', Bodrum'da tatil, boğazda tur, Fenerbahçe Halep'te maç yapacak, sonra ne oldu? Kişisel kapris, kişisel kavga. Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan'dan daha büyüktür kusura bakmasın. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacaktır. Suriye'ye Suriye içinde yaşayanlar ve dışında yaşayanların katılacağı bir seçim, Birleşmiş Milletler gözetiminde bir seçimi Türkiye olarak desteklemeliyiz."
Muharrem İnce, kendi projelerinin barış ve huzur olduğunu vurgulayarak, bağımsız, tarafsız ve adil bir yargı için düzenlemeler yapacaklarını bildirdi.

HAKİMLERİN ÜÇTE BİRİ FETÖ'CÜ O ZAMAN HUKUK FAKÜLTELERİNİ DE KAPAT
Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılanlar hakkında bir dava açılmışsa davanın sonucunu bekleyeceklerini belirten Muharrem İnce, hakkında dava açılmamış kişilerin hemen işe döneceklerini bildirdi.
100 gün içinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere, kapatılan askeri lise ve askeri kurumları hemen açacağını anlatan İnce, şöyle konuştu:
"Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseyi kapatıyorsun. Hakimlerin üçte biri FETÖ'cü o zaman hukuk fakültelerini de kapat. Onu niye kapatmıyorsun? Medya ile ilgili yasalar çıkartacağız. Medya yalaka olmaktan vazgeçecek. Medya, emin olun Erdoğan'a yaptıkları yalakalığın aynısını bana yapacak ama ben istemiyorum. 100 gün içinde cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz. 100 gün içinde kamuda yükselmenin, kamuda müdür, genel müdür, müsteşar olmanın kurallarını koyacağız. Kamuda yükselirken kimse senin etnisitene bakmayacak, kimse mezhebine, cinsiyetine, sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacak. Kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız. 100 gün içinde öğretmene, hemşireye, polise, din görevlisinde 3600 ek göstergeyi vereceğiz."
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, yine 100 gün içinde ekonomiyle ilgili temel kurumların özerkliğini sağlayacaklarına işaret ederek, kamu bankalarını yeniden düzenleyeceklerini, Ziraat Bankası'nın kredilerinin yüzde 80'ini çiftçiye, Halk Bankası'nın ise kredilerinin yüzde 80'ini esnafa KOBİ'lere vereceğini kaydetti.

AB İLE MÜZAKERELERİ HIZLANDIRACAĞIZ
Eximbank ve Kalkınma Bankası'nı yeniden düzenleyeceklerini kaydeden İnce, şunları söyledi:
"AB ile müzakereleri hızlandıracağız, hemen masaya oturacağız. Hemen bir Avrupa turu yapacağım. Avrupa'nın bütün başkentlerini gezip, yeni Türkiye'yi anlatacağım, özgür Türkiye'yi anlatacağım. Şu anda adayken AB'nin hemen hemen bütün büyükelçileriyle görüştüm. Japonya, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Avrupa'dakilerle hepsiyle görüştüm. Onlara '453 milyar dolar borcumuz var. Bu parayı nereden aldık. New York'tan aldık, Londra'dan, Singapur'dan aldık, Dubai'den aldık. Borcumuz borç ödeyeceğiz ama sizden borç aldığını betona yatırdı.' dedim. 'Ben buralardan borç alırsam fabrikalara, üretime yatıracağım' dedim."
İlk 100 günde "bölünen üniversiteleri" birleştireceğini aktaran İnce, hiçbir okula da zorunlu bağış alınmayacağını vurguladı.

"BENİM CUMHURBAŞKANLIĞIMDA KAVGA OLMAYACAK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millet Kıraathanesi" projesine yönelik eleştirilerde bulunan İnce, meydanlarda "İnce kazanırsa, yardımları kesecek" dendiğini aktardı.
İnce, doğum, gebelik, dul maaşı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim, öğrenci, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı ve fakir muhtaç yardımının asla kesilmeyeceğine dair vatandaşlara söz verdi.
Bu yardımları her yıl enflasyon oranında artıracaklarını bildiren Muharrem İnce, "Benim cumhurbaşkanlığımda kavga olmayacak, ayırmayacağım, kayırmayacağı, savurmayacağım. Milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama şurasını söylemezsem olmaz. Haddimi bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama bilmeyene de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım." diye konuştu.
"Hataylılar, bir büyük değişimi başlatmaya, umutları yaşartmaya umutları tazelemeye var mısınız? Tamam mı Hatay?" diyen İnce, sözlerine şöyle devam etti:
"Binali Yıldırım bile 'tamam' dedi siz mi demeyeceksiniz. Biliyorsunuz değil mi? Bir de bir gafı var onun mükemmel, gördünüz mü? Süper ya bu kampanyanın en neşeli adamı Binali Yıldırım, bayılıyorum. Yani canım sıkıldığı zaman koyun diyorum bir Binali Yıldırım kaseti de seyredelim. Mükemmel. Yani bir insan düşünün başbakanlık olmayacak 24'ünden sonra, kendini imha ediyor yani. Kendi yok olacak yok olmak için uğraşan bir adam."

YANDAŞ BİR YAZAR “DİPLOMAYI FETÖ'CÜLER ÇALMIŞ”  DEDİ
Tarihte ikinci adamların çok önemine değinerek, Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü örneğini veren İnce, "Şimdi birinci adama bak ikinci adama bak. Yani birinci adamın diploması yok, bulamadı, yandaş bir yazar dedi ki 'FETÖ'cüler çalmış diplomayı', FETÖ'cülerin açıklamasını duydunuz mu? 'Çalmaya gittik ama bulamadık' dediler." diye konuştu.

O ŞİİR KİTABININ PARASIYLA İLKOKULA FEN BİLGİSİ LABORATUVARI YAPTIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile televizyon programına çıkma isteğini Hatay'da da yineleyen İnce, değerlendirmelerine şöyle devam etti:
"Şimdi ne yapıyor biliyor musunuz? Benim 30 sene önce yazdığım şiir kitabını almış, 'Bak bak' diyor, 'Burada erotik sözler var' diyor. Var sana mı soracağım? Var. Sen Necip Fazıl'ı hiç okumadın mı cahil adam? Sen şiirden ne anlarsın, cahil adam. Ben senin gibi değilim ki dün dediğimi bugün demedim demem ki. Dedim, yazdım, ben yazdım, var mı itirazın? Ben o kitabı getirdim köyün meydanına Yalova'nın da varlıklı insanlarını çağırdım, o kitaptan da birer tane hediye ettim. Dedim ki 'Alın bu kasaya da paralı yardımda bulunun.' Kasadaki paraları topladım ilkokula o kitabın parasıyla fen bilgisi laboratuvarı yaptım. Benim bütün hayatımı didik didik ettiler, bir şey yoktu, ne bulacak ya öğretmenlik yaptım, milletin çocuklarına hizmet ettim, onlar mühendis, doktor oldu ben de onlardan gurur duydum. Ne var bunda? Ama bunla çok büyük keyif alıyorum, sakın ha moralimi bozduğunu düşünmeyin. Niye keyif alıyorum biliyor musunuz? Bunları görünce 'Tarzan zorda' diyorum, Tarzan zorda. Bu iş oldu."
İnce, 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğunda piyasalara güvenin geleceğini, faizlerin, doların, avronun ve enflasyonun düşeceğini, işsizliğin azalacağını, milli gelirin, üretim ve istihdamın artacağını kaydetti.

ÇOCUKLARINIZA GÜZEL HAYALLER KURDURACAĞIM
Muharrem İnce, seçilmesi halinde yapacaklarına ilişkin, şunları anlattı:
"Din eğitimini şöyle yapacağız, muhafazakar bir aile 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez, ben fıkıh istiyorum, kelam istiyorum, hadis istiyorum' derse, seçmeli ders olarak 'Baş üstüne' deyip o dersleri veririz ama bir başka aile diyorsa ki 'Ben zorunlu bu din dersini istemiyoruz' ona da vermeyiz. İsteyene istediği kadar istemeyene yok, böyle düzenleyeceğiz. Ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım. Sizin çocuklarınıza matematik öğreteceğiz, yabancı dil öğreteceğiz."
Nitelikli niteliksiz okul ayrımını kaldıracaklarını vurgulayan İnce, herkesten 24 Haziran'a kadar en az 3 kişiyi ikna etmesini istedi.
Konuşmasının ardından İnce, vatandaşlarla özçekim yaptı.