22.04.2019

CHP DIŞ İLİŞKİLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL ÇEVİKÖZ’DEN SRİ LANKA’DAKİ SALDIRILAR HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

21 Nisan 2019 tarihinde Sri Lanka’nın başkent Kolombo da dahil olmak üzere farklı şehirlerindeki otelleri ve Paskalya ayini yapılan kiliseleri hedef alan terör saldırılarında şu ana kadar 290 kişinin hayatını kaybettiğini ve 500'den fazla kişinin yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu terör saldırılarını en güçlü duygularla kınıyoruz. Sri Lanka halkının huzur ve barışını hedef alan bu hain terör saldırılarının, küresel ölçekte de olumsuz etkileri olabileceğinden endişe duyuyoruz.
Başta Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Başkanı Maithripala Sirisena olmak üzere, on yıl önce sona eren iç savaştan bu yana barış içinde yaşayan tüm Sri Lanka halkına baş sağlığı diliyor ve yaralılar için acil şifa temenni ediyoruz.
Saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Serhan Selçuk Nariçi ile Yiğit Ali Çavuş’a Allah'tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabır dileklerimizi iletiyoruz.