14.09.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: “3. HAVALİMANI İŞÇİLERİNE SIKILAN GAZ TÜM EMEKÇİLERE SIKILMIŞTIR”

-3.HAVALİMANI DEMEK, BİTMEK BİLMEYEN İŞ CİNAYETLERİ, KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI DEMEKTİR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, 3. Havalimanında iş cinayetlerini, kötü çalışma koşullarını protesto eden işçilerin üzerine biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilmesini sert sözlerle eleştirdi: “Zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız”
İnşaatı başladığı andan itibaren emek sömürüsü, iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları ile anılan 3. Havalimanında iş bırakan işçilere jandarma biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. 3. Havalimanındaki işçilere yapılan müdahalenin Türkiye’de ki tüm işçilere yapılmış olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “AKP Hükümeti emeğin sömürülmesini, işçilerin insani olmayan koşullarda çalışmasını teşvik ederek tarafını seçmiştir. Yıllardır tüm kamu ihalelerini yandaş, iş bilmeyen firmalara veriyorlar. Ucuzdan ihale alıp, sonra ucuza iş bitirmeye çalışan yandaşları da işçinin yemesinden, içmesinden, barınmasından keserek para kazanmaya çalışıyor. Kazanan hep AKP, kazanan hep yandaşlar kaybeden hep emekçiler oluyor” dedi.
3. Havalimanının iş cinayetlerinin merkezi haline geldiğini kaydeden Ağbaba, “İşçilerin bugün iş bırakma sebebi dün işçi servisinin kazası sonrası 2 işçinin hayatını kaybedip 20 işçinin yaralanmasından kaynaklı. İşçiler her gün en az 2 işçinin hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Yaralanan işçilerin sayısının bilinmediği belirtiliyor. Bakanlık bile en az 30 işçinin hayatını kaybettiğini açıklamak zorunda kaldı. Tüm Türkiye biliyor ki bu rakam gerçeğin çok altında. İş cinayetlerinin önüne geçilmesi için ortada çalışma yapan kurum da yok. Karşımızda emekten, emekçiden değil, ranttan ve yandaştan yana bir hükümet var” ifadelerini kullandı.
Ağbaba İstanbul İl Örgütü ve İstanbul Emek Bürolarının işçilerle sürekli etkileşim içerisinde olduklarını, 3. Havaliamanı ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.